用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田大抽獎vs羅定邦offer
樓主: 華華媽咪
go

沙田大抽獎vs羅定邦offer [複製鏈接]

castle100 發表於 23-4-6 19:05
回覆 lopoto 的帖子

睇返英文比率好似鄭榮芝好過何官、但唔肯定跨區會唔會跌Band!好苦腦!沙田都近樓下有 ...

咁樣唔算跨區

深水埗校網(KL2) 入面有他區中學俾你揀架

呢個係上年的資料,俾你參考下
https://www.ycps.edu.hk/wordpress/wp-content/uploads/2022/05/SSL_KL2_2022.pdf

鄭榮之上年俾SSP 2個位,何官就有2個位+3個聯繫位

我諗另一間俾BAND 2 可以搏下係油尖旺循道,有 2個位

華華媽咪 發表於 23-4-4 21:07
小兒B1/B2邊緣人,三線小學(愛心關愛爆炸),都怕到津校追得辛苦
佢英文聽說能力一般,做卷可以,中文可以 ...

或許留待派位首選 馬崇 較好  

循道得2班英中、其他係中中、咁同張明添一様、如果入到英文班都好、不過跨區風險真係大、唔知跨區會唔會跌Band ⋯⋯

castle100 發表於 23-4-10 05:13

循道得2班英中、其他係中中、咁同張明添一様、如果入到英文班都好、不過跨區風險真係 ...

循道中一四班 三英一中?

https://www.mckln.edu.hk/index.php?s=2_52&eid=580

https://www.mckln.edu.hk/newcontent/SubjectAllocation/Subject%20Allocation_2022-23.pdf

回覆 Poyau 的帖子

唔係一班英中咩?我冇留意⋯⋯

castle100 發表於 23-4-10 20:40

唔係一班英中咩?我冇留意⋯⋯

循道中英文班數目參考 #44 pdf

F.1 "3 classes in English & 1 class in Chinese"

咁係好好多過40網B 2中中、因為40網大熱B 2間間都係得1、2班英中、唔知跨區會唔會跌band !比如B 2生會唔會變B 3生㗎!好麻煩、40網男仔B 2冇間揀得落手!黃棣珊、瑪神、長天超熱⋯⋯

castle100 發表於 23-4-10 21:55

咁係好好多過40網B 2中中、因為40網大熱B 2間間都係得1、2班英中、唔知跨區會唔會跌ban ...

但係相信循道就算落左車,依然有唔少KL1 B1尾學生追捧。
KL2跨區循道乙部有幾多位?以B2搏借位真係睇彩數
‹ 上一主題|下一主題