用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 3月31日自行後,有邊間直資開始call waiting? ...
樓主: 怪獸父母
go

3月31日自行後,有邊間直資開始call waiting?  

castle100 發表於 23-4-12 22:24
回覆 jesswu 的帖子

今日寫咗求位信、

請問你已交給LKP,他們肯收嗎?
因為有諗過交呈三成績表比佢哋

回覆 kam011 的帖子

未寄、要等埋成績表一齊、請問你小朋友係Band幾?佢哋話開始call Band 2學生、但點解我仲未有份⋯⋯我唔想大抽獎⋯⋯

castle100 發表於 23-4-13 17:26

未寄、要等埋成績表一齊、請問你小朋友係Band幾?佢哋話開始call Band 2學生、但點解 ...

我開頭都諗緊email定係親身交去學校,有聽過有人講話試打電話問吓學校收唔收,因為有可能佢哋未必會收。

我小朋友都係1C-2A,可能收咗2A嗰位小朋友係強區,RO前過我。我暫時要咗聖道,我都唔大抽獎啊,唯有到時叩門,雖然知道好難。

因為我要見完家長日先知我小朋友Band幾、

我頭先問左班主任佢話跨區唔會跌band 、不過要好清楚准確Band 幾、咁就易搞、我打算跨區B 2中學·你話呈三去到B 1 C、咁你可以抽B 1學校!

聖道迦南?我冇要、我大抽獎算、

castle100 發表於 23-4-13 17:31

因為我要見完家長日先知我小朋友Band幾、我頭先問左班主任佢話跨區唔會跌band 、不過 ...

其實我都未到家長日,未真正確認係咪B1…係之前老師大概講係1C,但同埋我跨區會跌,因為大抽獎係油麻地區,同埋油麻地區冇乜B2英中,所以我就照keep咗聖道迦南

castle100 發表於 23-4-13 17:33

聖道迦南?我冇要、我大抽獎算、

係,我有要。
因為我跨區大抽獎,太冒險,冇學校更好英中,油麻地所有英中都係Top學校。
而且亞仔鍾意直資

羅定邦我小朋友唔鍾意、所以冇要到、個位要轉車、返學放學好麻煩⋯⋯

咁都ok、不過如果派得唔好、到時再插班⋯⋯

castle100 發表於 23-4-13 17:35

咁都ok、不過如果派得唔好、到時再插班⋯⋯

插班應該唔諗喇,太麻煩了。
所以如果有間英中就算!
大家加油

我係咁諗、大抽獎抽到B 2、求其一間、如果入精英班都唔差、費事比$都係B 2⋯⋯.另外我小朋友又唔鍾意、佢超心儀李國寶.

好、加油

castle100 發表於 23-4-13 17:39

我係咁諗、大抽獎抽到B 2、求其一間、如果入精英班都唔差、費事比$都係B 2⋯⋯.另外 ...

都係,最緊要係小朋友鍾唔鍾意。
所以我見我個仔鍾意聖道,迦南都係直資就算了。
依家唯有睇吓叩門

好、加油

羅、聖2間學費差唔多、2間都離我家超遠、聖我仲要行廿分鐘先可以直達、因為我家冇車到巴士站、唯有行過去⋯⋯所以仲煩!

castle100 發表於 23-4-13 17:43

羅、聖2間學費差唔多、2間都離我家超遠、聖我仲要行廿分鐘先可以直達、因為我家冇車到 ...

噤地點真係要考慮嘅地方,聖道本身都地點都崎嶇,不過屋企近地鐵站轉車都還可以。

聖道迦南我感覺都幾好、好過羅、可能覺得佢係2 B、我仔一入去考自信爆棚⋯⋯李國寶你有冇入2 ¡ n呀?話800個人入2 ¡ n爭160個位、真定假?陳瑞琪其實要求好高、上次有j M講自行冇份i n⋯⋯

頭一二年要接送!、我仔係A仔、盡量唔好咁遠、佢成日都係三點一線!去邊度要一早講定、唔可以臨時改變行程、主意!我仔今次呈三係英文、中文進步左、叫做係3 B 1 A、因為今次份卷深左、個個都跌、暫時唔知排名⋯⋯

大家加油、比D信心自己、好運自然來!小一廿分都抽唔入、六年後的今日一定可以入到心儀中學、加油加油!

我係咁諗、大抽獎抽到B 2、求其一間、如果入精英班都唔差、費事比$都係B 2⋯⋯.另外 ...
B2如果英文語境好,校風好都直得比錢讀既。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊