用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒青苗班疑問
go

[音樂] 香兒青苗班疑問

小女上緊香兒的青苗班,雖然每個星期時間超趕但都盡量比佢參加課程。上左幾個月有少少疑問都想問下大家:
1、課程一共兩小時(120分鐘),但我見畫畫Session系40分鐘,下一個Session就系隔開40分鐘後開始,咁就好奇問下行政啦,中間40分鐘小朋友做緊咩?行政話換下衫咁咯。穿美勞保護衫wor?需要40分鐘?
2、小朋友系屋企一首歌都唔識唱,問佢教左咩就話唔知。(以前系幼稚園學的所有歌都會系屋企哼唱)
3、老師話小朋友音準一般,叫家長要多輔導。咁佢地上堂系買唔會教小朋友呢D音準咧?

以上,其實抽中系覺得好幸運,但都唔想犀時間去Hea上堂~所以都想問下有冇家長知道以上的情況。

addone 發表於 23-3-20 12:52
小女上緊香兒的青苗班,雖然每個星期時間超趕但都盡量比佢參加課程。上左幾個月有少少疑問都想問下大家:
1 ...
好奇問老師係特別放學同你地講小朋友音準問題?有冇提供改善方法之類?因為我見正常香兒老師好少會特登同家長交流

回覆 Shinglo2018 的帖子

係打電話過來講,但沒有提供任何改善方法

當娛樂下, 唔好睇得咁重~

addone 發表於 23-3-20 12:52
1 ...

點解去唱歌會畫畫?我囡囡唱第2間,由頭唱到尾的。佢話連同同學傾計都無機會。

我囡上緊青苗1。40分鐘畫畫之後係音樂或者舞蹈課,中間無休息時間喎~

honeybibibibi 發表於 23-3-27 12:56
點解去唱歌會畫畫?我囡囡唱第2間,由頭唱到尾的。佢話連同同學傾計都無機會。
...

honeybibibibi, 可否介紹你囡囡參加的課程和名稱。