用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 D'overbroecks Sixth Form
go

[英國] D'overbroecks Sixth Form

剛收到了offer. 請問有人認識這間學校嗎?小朋友讀得開心嗎?學校會唔會好谷?謝謝

我仔有幾個同學讀緊,感覺系好貴同幾乎全部系香港同內地生,成績唔及之前你問果間Stephen Perse。

sixlau 發表於 23-3-10 07:57
剛收到了offer. 請問有人認識這間學校嗎?小朋友讀得開心嗎?學校會唔會好谷?謝謝
...

開心,我仔話多功課

chloe.k 發表於 23-3-11 20:16
開心,我仔話多功課

想請問一下學校食物質素如何? 星期六要返學嗎?學校support夠嗎?星期六日宿舍會有活動嗎?學校有PE堂嗎?

不好意思咁多問題。謝謝

sixlau 發表於 23-3-13 22:40
想請問一下學校食物質素如何? 星期六要返學嗎?學校support夠嗎?星期六日宿舍會有活動嗎?學校有PE堂嗎 ...

英國寄宿 食物唔好食一定,我仔成日食出面食物,星期六唔洗返學校,但因為早餐都系返學校食,宿舍同學校系分開,要搭車,你可以Join下 活動,pe 堂我唔知有冇,因為我冇問我仔
Support 邊一樣?
我淨係知道而家成日test , 谷佢地,好忙
剛剛同我仔傾計,佢話多功課,做左3.5 小時

sixlau 發表於 23-3-13 22:40
想請問一下學校食物質素如何? 星期六要返學嗎?學校support夠嗎?星期六日宿舍會有活動嗎?學校有PE堂嗎 ...

如果你講caring ,我唔係好覺,唔好諗住病左有人錫,自己要醒目d,每個house 也有house parent , 我仔個house parent ok
,反而 我女house parent 惡d
你最好睇下學校個website 咁了解下,不過呢間學校 我自己覺得 讀書 ok ,因為小班教,牛津區,幾好咁
唯一系 貴

chloe.k 發表於 23-3-13 23:13
如果你講caring ,我唔係好覺,唔好諗住病左有人錫,自己要醒目d,每個house 也有house parent , 我仔個hous ...

謝謝回答。另外,請問你用邊間監護人公司?可以PM我嗎?謝謝