用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 求解答:LEGO Education
go

[其他] 求解答:LEGO Education [複製鏈接]

之前上過workshop, 見阿仔都幾鍾意,不過編程嗰part佢唔太跟老師去做,鍾意自己去explore…所以想知如果自己買盒SPIKE essential比佢自己邊玩邊學又得唔得呢?
因為join course都唔平,學費等同買一盒嘅價錢。求解答。謝謝!
   1    0    0    0

其實玩lego就係啟發創意,無上堂你覺得會有咩損失呢?自己摸索發掘可能獲得更多

利申:我小朋友由識坐開始玩duplo,玩lego各系列,玩左10幾年,玩到而家自學用program設計成品,從來無上過任何lego堂

我哋之前只玩過普通Lego, 請問編程個apps係咪可以free download?

請問係幾大個有堂上,我小朋友都鍾意玩lego

原來玩lego都要上堂?我小朋友仲細,真係唔知有呢d

請問邊度有呢類課程上

社區中心都見過有lego班,價錢唔貴的

zoey1105 發表於 23-4-26 09:54
社區中心都見過有lego班,價錢唔貴的

上Lego班其實主要係比班小朋友一齊玩Lego,,kill下time social 下,我女以前在學校ECA也有上。Lego中心的也玩過幾次,其實幾唔抵,一兩堂價錢可以買一盒,我地那時貪和朋友一齊買一送一先去。
如果真係純為砌,就算coding個D,其實對住instruction,大人幫下已經砌到,不用上堂的。

推薦英語歷奇
‹ 上一主題|下一主題