用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 求過來人GCEAL 補習介紹
go

求過來人GCEAL 補習介紹 [複製鏈接]

chem 及further maths.
其實AL有冇需要補習(emoji)
   14    0    0    0

Cliokohonda 發表於 23-3-6 15:57
我都想找Further maths 補習比囡囡.暫時未揾到, 可能要等大囡放暑假才可以幫妹妹補習
其實係一家四口子

學校further math 原來師生比例1:3 ,應該唔使補習了

Cliokohonda 發表於 23-3-6 21:38
學校further math 原來師生比例1:3 ,應該唔使補習了

1:3 超小班哦,但囡囡現在讀這科都幾吃力
其實係一家四口子

一家三口 發表於 23-3-7 06:49
1:3 超小班哦,但囡囡現在讀這科都幾吃力

下週才開始上堂,希望可以應付,學校好似今年新辦further math

Cliokohonda 發表於 23-3-6 15:57

路過,女下年讀igcse+可能有機會考IAL所以留意過下補習,FB發現好多英國機構有網課補習, 同埋個試英國出嚟,會唔會係英國搵網課補習仲多選擇+平靚正。

kirstyau 發表於 23-3-7 21:28

路過,女下年讀igcse+可能有機會考IAL所以留意過下補習,FB ...

英國網站詳列 tutor 專長學歷
有牛劍G5畢業老師/大學生可選
揀啱可試網課 續堂收費  

Poyau 發表於 23-3-10 14:31
揀啱可試網課 續堂收費  

對呀! 問過 eng lit 劍橋, 英國文學GCSE A* AL600滿分
$450 1:1 40分鐘。可以接受啦!最平1:4 $200

但家姐唔肯補 ,搵定資料有需要咪上堂指導下,又唔洗長補。

kirstyau 發表於 23-3-10 15:22

對呀! 問過 eng lit 劍橋, 英國文學GCSE A* AL600滿分

本地揾類似學歷收費可能倍計

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Poyau 發表於 23-3-10 14:31
揀啱可試網課 續堂收費  
請問邊個網站?

回覆樓主:

我都想知 可否介紹下乜網站

醒目開學勳章 貢獻勳章

我兒係自修IAL,但我地有揾導師幫手

chem
試過响EK問,收到一位自己開補習社教chem 嘅"後生仔"回覆,佢本身考哂公開試,全部top grade
可惜當時疫情停課,我地remote 上,阿仔其實唔太鍾意
及後疫情好d,我地再網上揾到個教開中學chem嘅老師(位置上比較方便),上佢補習社上堂
兩位老師 (gary sir / chris sir)都有自己notes

further maths,我係揾朋友教,佢跟埋我仔maths/phy

想提一提,網上有past paper,有marking scheme,所以自己搞都無問題,但如果孩子搞唔明白一d concept要人解,又唔駛一定好熟AL課程,數學都係嗰d野...  
恐龍家

小曳人 發表於 23-3-19 14:56
我兒係自修IAL,但我地有揾導師幫手

chem

gary sir, element?大女麻麻受(可能資質弱),佢gary sir 太有心,解釋太底個浸但又唔會考,女話越聽越亂。唔係追住個9成5,7成5☆,女已經想唔補,但我唔敢博 我話一係補到佢踢你走

kirstyau 發表於 23-3-19 19:19

gary sir, element?大女麻麻受(可能資質弱),佢太有心, ...

即係在這裡補的學生,dse有9成攞5, 7成攞5星?咁真心勁喎。

uil.uil. 發表於 23-3-19 21:10

即係在這裡補的學生,dse有9成攞5, 7成攞5星?咁真心勁喎 ...

緊係啦!中五讀要考試過關先可以報名,之後每期測驗合格先可繼續(唔合格會踢走)。最攪笑每次測完會send whatsapp 通知 順利通過測驗 可以繼續讀。

kirstyau 發表於 23-3-19 22:48
緊係啦!中五讀要考試過關先可以報名,之後每期測驗合格先可繼續(唔合格會踢走)。最攪笑每次測 ...

好大壓力

醒目開學勳章 貢獻勳章

kirstyau 發表於 23-3-19 19:19

gary sir, element?大女麻麻受(可能資質弱),佢gary sir ...

疫情初期响深水埗,唔知係咪你講嗰個
同另一家長傾過,比較"準時"落堂,只有佢遲,所以永遠唔足60分鐘,55分鐘都無

恐龍家

小曳人 發表於 23-3-20 04:57
疫情初期响深水埗,唔知係咪你講嗰個
同另一家長傾過,比較"準時"落堂,只有佢遲,所以永遠唔足60分鐘,55 ...

SSP應該唔係了

kirstyau 發表於 23-3-19 22:48
緊係啦!中五讀要考試過關先可以報名,之後每期測驗合格先可繼續(唔合格會踢走)。最攪笑每次測 ...

Gary sir 真係好有 heart ,係少數唔係為錢的補習天皇,佢個 course 真係好抵讀,
舊年佢的門生有 80+ 人攞 5** ,佔全港 三份一,好誇張!
誇張到佢的精英班都係得71人,包尾嗰個都有 5**

但你要受得佢嗰套,每個禮拜quiz ,好似打 league 咁個個禮拜出排行榜,出晒學生名學校名,最尾嗰幾個有黑豬仔,最後贏咗個league 個學生有 7舊水奬學金!

你受佢嗰套,就會覺得好好玩,好剌激,不單為自己而戰,仲為自己學校而戰,今年女神直team大戰男神津team,旁邊仲有零星男女神直,男神官,令學生不自覺愛上玩 chem ,甚至沉迷,想唔 5** 都難!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊