用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Oxford Internation College Brighton
樓主: HappyCheerBaby
go

[英國] Oxford Internation College Brighton [複製鏈接]

回覆 sumikogurashi 的帖子

係呀,鬼叫我囡中文唔叻,DSE死梗
真要對號入座,唔好入錯

tungsfamily 發表於 23-3-9 18:48

係呀,鬼叫我囡中文唔叻,DSE死梗

中文唔好又真係冇法

希望你阿女新學年適應新校啦!

謝謝你💕
希望每位家長搵到適合的學校給孩子

回覆 tungsfamily 的帖子

請問你幾時收到Offer ?

回覆樓主:

我仔明年也會去oic Brighton yr 12請問有冇WhatsApp group ?(emoji)

回覆 che00rry 的帖子

1 月

HappyCheerBaby 發表於 23-3-2 08:43
大家有無聽過 Oxford Internation College Brighton? 依間學校 ok嗎? 校風、教學如何? 請賜教,謝謝! ...

如果本身個小朋友勁抽
可以等到中四考OIC Y12

OIC  有2個校舍, 是OXFORD ,同BRIGHTON

OXFORD 學生  最勁, 老師也最勁

通常,  OIC OXFORD 老師教得 不好,   OIC  OXFORD 會被換

有機會離職去第二間學校, 或調去OIC BRIGHTON  繼續教學
所以OIC  BRIGHTON 的話, 之後一路升班, 想方法, 轉去OIC OXFORD

所以OIC OXFORD 老師質素, 同學生質素 都較OIC BRIGHTON 好

如果本身, 父母,配套夠,  子女能力強

我個人建議留港讀到中四, 之後去Y12  OIC OXFORD (不是OIC BRIGHTON )

父母 只送仔女去讀2年 Y12,13

因為你去OIC BRIGHTON   多了3年Y9,10,11,  

父母留錢幫子女, 開間診所,  買鋪 ,買商夏, 或買樓首期,  同埋父母未必止一個子女

要洗好多錢, 用最少錢, 做最多的野

留錢養第二個

但如果俾左按金去OIC BRIGHTON, 就照計劃去 Y9

唔好 回頭望, 自己對與錯

俾左按金就照去馬

如果你乜配套 都無
唔識教子女, 窮得只有錢

如果本身你仔女叻, 未俾按金, 我叫你HOLD 住, 唔好去住
留錢俾個仔,  開診所,  律師樓,  或 買樓 ,買鋪 首期

但你Y9 又俾左按金, 你就照去

但一定要盡方法, Y10 ,或Y12 轉返去OIC OXFORD , 個度先係正統OIC  

‹ 上一主題|下一主題