用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 你地覺得對一個小學生懲罰會唔會過重?我可以點 ...
go

你地覺得對一個小學生懲罰會唔會過重?我可以點

事源

老師校長小事化大。雖然事情由來都衹係單方面陳述,不過我覺得校方處理有問題亦無必要。

向教署投訴?

Anna112 發表於 23-2-24 07:10
事源小朋友上堂拎枝原子筆出黎玩
跌落地下流墨
小朋友第一時間抹乾淨點知抹大達左小小
搵定學校插班啦!

Yanamami    發表於 23-2-24 13:47
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 Yanamami 的帖子

我有搵教育局

回覆 hkpapa852 的帖子

小朋友唔想

Anna112 發表於 23-2-24 18:12
回覆 hkpapa852 的帖子

小朋友唔想
小事都開始被針對,留係度日子唔會好過
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。