用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 美孚地利亞百老匯
go

美孚地利亞百老匯  

今日收到offer, 請問有冇人都有呢?呢間學校網上冇咩資訊可以得到,有冇人可以SHARE 下呢。

我仔仔係HK 人,不過佢英文好但中文,數學,常識都差
我諗語境上都係適合佢嘅,仲有兩間直資WAITING LIST.

sheep_yin 發表於 23-1-20 18:10
今日收到offer, 請問有冇人都有呢?呢間學校網上冇咩資訊可以得到,有冇人可以SHARE 下呢。

我仔仔係HK 人 ...

校務報告有文憑試成績供參考

sheep_yin 發表於 23-1-20 18:10

我仔仔係HK 人 ...

請問囝囝 Band 幾
另外兩間直資是那兩間?

回覆 Poyau 的帖子

德信同地利亞吉利徑。。仔鍾意德信多d。佢B3..中數常都唔合格

回覆 Poyau 的帖子

主要想睇下有冇本地學生可以分享下返學係點呢

香港人唔好入呢間啦,德信正常啲

我見都有唔少本地學生。老師好有愛,返學落大雨時,老師會出學校照顧學生

我記得之前hkpapa分析呢間學術都有band 2B

sheep_yin    發表於 23-1-21 11:01
sheep_yin    發表於 23-1-21 11:01

回覆 10090 的帖子

德信都談不上正常。。。

sheep_yin    發表於 23-1-21 11:00

10090 發表於 23-1-20 19:36
仲係waiting...😞

1998Ruby1998 發表於 23-1-20 23:45

德信都談不上正常。。。
我仔成績差。。有英中收我已經好感恩🥺

回覆 sheep_yin 的帖子

應該不成問題,直行三分鐘仲有間 Delia,嗰間英中應該都可以直入,只係 banding 再低啲。
如果學費負擔得起,可以試埋啟思。成績唔係咁差都係 Band 2 嘅話,港青基信都有啲機會。不過無論有冇機會,報左 in 左先再諗。漁翁撒網係必要嘅。

naturebeauty 發表於 23-1-20 23:15
我見都有唔少本地學生。老師好有愛,返學落大雨時,老師會出學校照顧學生

我記得之前hkpapa分析呢間學術都 ...
NCS也是香港人,除非諗住一世自閉係香港,否則早D接觸外國人同人地既英文,點都好過去武館
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

10090 發表於 23-1-20 19:36

何以見得delia不正常?以我所見,學生好正常,有禮

sheep_yin    發表於 23-1-22 00:53

LeeCC 發表於 23-1-21 12:19
何以見得delia不正常?以我所見,學生好正常,有禮

美孚嗰間上堂秩序差啲,試過扔嘢落街扔中途人,跟住途人衝入學校鬧校長
南亞女生普遍好早結婚,唔諗住讀書的,學習風氣無咁好

10090 發表於 23-1-21 13:04
美孚嗰間上堂秩序差啲,試過扔嘢落街扔中途人,跟住途人衝入學校鬧校長
南亞女生普遍好早結婚,唔諗住讀書 ...

美孚有兩間地利亞喎?
其實你講既情況,唔通其它B2/3中學就無咩?

好似PLK中學早數年單風化案咪仲衰
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

1998Ruby1998 發表於 23-1-20 23:45

德信都談不上正常。。。

雖然德信都唔係好正常,一個女老師都無,但好過地利亞少少

10090 發表於 23-1-21 13:08
雖然德信都唔係好正常,一個女老師都無,但好過地利亞少少

問題唔係有冇女教師喎...

1998Ruby1998 發表於 23-1-21 13:14
問題唔係有冇女教師喎...

我知佢有欺凌問題上報紙,但地利亞校風都係唔好㗎啦

naturebeauty 發表於 23-1-20 23:15

我記得之前hkpapa分析呢間學術都 ...

地利亞(百老匯)33222包括NCS考ACL
歷屆33222雖達B2B 整體2+只有7X%
達33222應多數係NCS考ACL

地利亞(百老匯)2022年文憑試成績 #49
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3872931&pid=49181643

sheep_yin    發表於 23-1-22 00:55

hkpapa852 發表於 23-1-21 13:08
美孚有兩間地利亞喎?
其實你講既情況,唔通其它B2/3中學就無咩?

我講百老匯嗰間,目測觀塘地利亞好似好啲,佢廣告有好幾個人讀到大學
咁唐乃勤同地利亞邊間好啲…
題外話,德信小學仲搞笑,校長穿櫃桶底俾人炒咗
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊