用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資抽飛程序
樓主: bb2911
go

直資抽飛程序  

小時了了 發表於 23-4-7 09:46
多口問句,你手上的不派位直資中學“承諾書” 寫嘅 deadline 日期是幾時?

我已經抽左飛,雖然自行收咗,但仲日日等緊另一間心儀直資,所以想推想下大約等到幾時就真係無希望…不過其實而家都冇,我都知道機會已經越黎越小…另外唔好意思,爬文睇番原來我呢個問題之前已經有人講過..

想問吓而家音樂已開始轉,其實都可以抽飛是嗎?

最愛爸媽 發表於 23-4-14 00:49
想問吓而家音樂已開始轉,其實都可以抽飛是嗎?

如原本間直資未交名可試抽飛

教育局話明直資中學5月3日前要交名, 冇話佢地5月3日先交, 如果直資話而家已經交左上去都冇辦法, 現在已過了4月12日

lisablackpink 發表於 23-4-14 15:51
教育局話明直資中學5月3日前要交名, 冇話佢地5月3日先交, 如果直資話而家已經交左上去都冇辦法, 現在已過了 ...

其實最重點係第二間直資肯唔肯留位俾你

Poyau 發表於 23-4-14 02:31
如原本間直資未交名可試抽飛

咁CALL到5月2-3日??

bananaGi 發表於 23-4-17 11:13
咁CALL到5月2-3日??

視乎那間直資
協恩以往call到交名上EDB限期前

Poyau 發表於 23-4-17 15:30
視乎那間直資
協恩以往call到交名上EDB限期前

咁個學生會唔會交左抽獎表, 又收直OFFER?

bananaGi 發表於 23-4-17 15:34
咁個學生會唔會交左抽獎表, 又收直OFFER?

5月5日交大抽獎表後收直資取錄

https://www.abgps.edu.hk/升中情報

2023年5月5日(星期五)

16.遞交《​中一派位選擇學校表格》及/或於「中一派位電子平台」遞交《​中一派位選擇學校表格》

Poyau 發表於 23-4-17 16:27
5月5日交大抽獎表後收直資取錄

https://www.abgps.edu.hk/升中情報

明白. 謝謝

大家好,唔好意思,我想借呢個主題請教一下大家,如果喺直資抽咗飛,又或者直資收咗但冇去註冊,因為最後決定參加大抽獎,點知大抽獎出嚟結果唔理想,直資係咪都唔會接受返去叩門?謝謝🙏🏻
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊