用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問高中除咗佐敦E字頭補chem外,還有其他補chem好的嗎 ...
go

請問高中除咗佐敦E字頭補chem外,還有其他補chem好的嗎? [複製鏈接]

仔由中三補到中五都係e字頭補chem, 但最近見佢無乜心機返,佢話好悶好眼瞓!所以想轉換一下其他補chem的補習社。請問有無其他好的呢!(emoji)
   30    0    0    0

Mama1398 發表於 23-1-5 15:47
仔由中三補到中五都係e字頭補chem, 但最近見佢無乜心機返,佢話好悶好眼瞓!所以想轉換一下其他補chem的補 ...

Gary sir 講野音調係會悶,試下Dr.Sean 都教得好同盡責,不過只有online或video

回覆 Mama1398 的帖子

網課Dr Sean 中四開始上,中五轉買片,跟測考範圍睇住片當陪溫習(Dr Sean片會教+堂上做題目)

回覆 kkhon 的帖子

女 之前Dr Sean網課,依家買片,我間唔中行過聽到都覺得阿Sir把聲好聽又唔悶WhatsApp問學校功課都好快答又詳盡

kirstyau 發表於 23-1-6 08:58

女之前網課,依家買片,我間唔中行過聽到都覺得阿Sir把聲好聽又唔悶WhatsApp問 ...
我仔話兩個都教得好但Gary把聲悶到佢有時瞓着Sean 講課有趣d

kkhon 發表於 23-1-6 09:21
我仔話兩個都教得好但Gary把聲悶到佢有時瞓着Sean 講課有趣d

係呀!我仔都話見到有人瞓着!

難找, 我覺得ELEMENT 最好

跟住ELEMENT 就可以

ELEMENT  加網上極難的練習

可以免費DOWNLOAD 到

但網友要自己想想方法 幫子女找

免費的野, 好過要俾錢

免費的最正

大概1500 條MC ,  500 條長題

kirstyau 發表於 23-1-6 08:58

女之前網課,依家買片,我間唔中行過聽到都覺得阿Sir把聲好聽又唔悶WhatsApp問 ...

阿女今日第一日上E,佢話有啲悶,有少少後悔。但眼見有同學上完真係勁,又覺得佢恒常test可以迫自己keep住溫書,所以都會頂住喎。

gigayan 發表於 23-1-11 00:18
阿女今日第一日上E,佢話有啲悶,有少少後悔。但眼見有同學上完真係勁,又覺得佢恒常test可以迫自 ...
請問是否只需考完入學試合格之後就可插班入讀?入學試是否很深?

Queenielam88 發表於 23-1-11 09:18
請問是否只需考完入學試合格之後就可插班入讀?入學試是否很深?

係入學資格好高, 佢需要成績達標先收, 正常要份卷70% 先收, 不過學期尾有一個唔知咩野試, 要求會低啲, 60%以上就收, 詳情我都唔係好記得, 淨係知道要比錢, 你或者可以打電話去問.

Queenielam88 發表於 23-1-11 09:18
因為阿女係中四, 可能要求無咁高, 佢哋入學都有要求做一份PAPER如果合格就可以直接由METAL呢個TOPIC開始, 都係要上返晒D堂, 睇到同佢哋LIVE堂同步先可以排live堂waiting list, 份卷阿女話都深的。

醒目開學勳章

gigayan 發表於 23-1-11 15:01
因為阿女係中四, 可能要求無咁高, 佢哋入學都有要求做一份PAPER如果合格就可以直接由METAL呢個TOPIC開始,  ...

我女都係中四讀,我只係whatsapp 問,佢就直接叫我交錢上堂,冇做paper ,不過都係先上video 排live, 可能我8月報,比較多位不用考(emoji)

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔跟過深水埗gary 同太子chris

覺得chris好d
恐龍家

hehehaha2017 發表於 23-1-6 22:27
難找, 我覺得ELEMENT 最好

跟住ELEMENT 就可以
邊度搵到?

小曳人 發表於 23-3-20 19:54

覺得chris好d
Element有2位阿sir, Gary & Chris?

jl118 發表於 23-3-20 19:27
我女都係中四讀,我只係whatsapp 問,佢就直接叫我交錢上堂,冇做paper ,不過都係先上video 排live, 可能 ...

以我所知,由頭開始上唔使做paper,阿女中途插入睇吓可唔可以skip 一個topic,佢哋先會要佢做。

醒目開學勳章 貢獻勳章

happyfamilybaby 發表於 23-3-21 14:20
Element有2位阿sir, Gary & Chris?
抱歉,我唔清楚element,係咪令你confused?我只係google search揾到呢兩位chem 老師
用key word "chem gary sir" "chem chris sir"
一位响深水埗有自己office,另一位响太子
恐龍家

覺得chris好d

謝謝!不過我WhatsApp 佢詢問課程, 還未復。請問是否大班live班的?

醒目開學勳章 貢獻勳章

Mama1398 發表於 23-3-21 21:21
謝謝!不過我WhatsApp 佢詢問課程, 還未復。請問是否大班live班的?

佢地方細,我估頂多坐到1x個學生

我地當時係上單對單嘅
恐龍家

覺得chris好d
“ 抱歉,我唔清楚element,係咪令你confused?我只係google search揾到呢兩位chem 老師
用key word "chem gary sir" "chem chris sir"
一位响深水埗有自己office,另一位响太子  ”

邊句真? 跟過定 未 跟過?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊