用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DBS offer
go

DBS offer  

請問有冇家長收到DBS Grade 7 offer?

回覆樓主:

這位家長太緊張吧?

有冇看網頁?

回覆 LITTLEGIRLSNOW 的帖子

early bird 三私二直已經收咗D。

回覆 chitchitboy 的帖子

請問第二直是指邊間?

tpmon 發表於 23-1-5 14:41
這位家長太緊張吧?

有冇看網頁?

最早可以係小六未開學已經收到offer,仲要等到四月

回覆 CAen 的帖子

tsl ywps

behappypapa 發表於 23-1-5 15:18
最早可以係小六未開學已經收到offer,仲要等到四月

小朋友12月已經二面,所以想知過往大約幾時出offer

YWPS 有自己中學都有DBS early bird?

chitchitboy 發表於 23-1-5 14:46
回覆 LITTLEGIRLSNOW 的帖子

early bird 三私二直已經收咗D。
如果本身體藝夠勁, 唔理讀乜小學, 一早由教練推薦收咗
X私X直early bird好似其實得APS有 (SFA 同 KTS 有嗎? TSL 同 YWPS 應該無)

普通人仕正常見完都要等到3月先有結果

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

一路十一月底開始in, 一路收緊學生。

tsl and ywps 都有收架。

hkpapa852 發表於 23-1-5 15:54
如果本身體藝夠勁, 唔理讀乜小學, 一早由教練推薦收咗
X私X直early bird好似其實得APS有 (SFA 同 KTS 有嗎? ...

TSL一定有

chitchitboy 發表於 23-1-5 16:17

tsl and ywps 都有收架。

APS有條專屬隊,應該10月見晒11月就知結果。其它幾間有咩安排我唔知

一般人,特異功能人仕早D有得面試

幾年前我知音樂人(非X私X直)由12月開始有得見(好似由有演奏級qualification開始見),齋成績既就好遲先有得見

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

SFA 都有。YWPS 有?係學校推薦?

回覆 CAen 的帖子

教練推薦啦。如果不是教練,十一月報名時,十二月in. 有同學收offer.

1月定12月收到offer, thanks

回覆 Justin26 的帖子

同學十二月底收,不是我。

hkpapa852 發表於 23-1-5 16:20
APS有條專屬隊,應該10月見晒11月就知結果。其它幾間有咩安排我唔知

一般人,特異功能人仕早D有得面試
對,咁早 confirm 收的是特異人士。

同校已經有人有 offer 了, 應該是特異人士。

回覆樓主:

朋友仔tsl 已收offer. 不是音樂、不是運動隊。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊