用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 F2 數學補習(超x 教育)
go

F2 數學補習(超x 教育)

想問下有無 jm 可以分享下 超x 教育(專補數)係唔係好 chur ? 阿仔數學唔掂,已經有補習,但補極都係合格邊緣(由P3 開始跟呢個導師)
我睇阿仔補習堂上功課(導師即時批改)佢識做架喎!但學校test/exam 次次都係岩岩合格, 真係唔知出左咩問題!
見"超x" 專補數,想比阿仔試下! 但職員話佢地話課程比較深,亦都要求學生比較自律!
想問下家長意見,"超x" 係唔係好chur, 好深,岩 d 叻仔/女補呢?thx

QQ70 發表於 23-1-3 15:37
想問下有無 jm 可以分享下 超x 教育(專補數)係唔係好 chur ? 阿仔數學唔掂,已經有補習,但補極都係合格 ...

你仔情況係超姸有可能經常會重測重考,超姸補數有數底扎實先得,講課幾似急口令。

Rpp 發表於 23-1-3 16:55
你仔情況係超姸有可能經常會重測重考,超姸補數有數底扎實先得,講課幾似急口令。
...

明白,即係唔岩阿仔 thx

QQ70 發表於 23-1-3 18:00
明白,即係唔岩阿仔 thx

又未必,要試吓。

QQ70 發表於 23-1-3 15:37
想問下有無 jm 可以分享下 超x 教育(專補數)係唔係好 chur ? 阿仔數學唔掂,已經有補習,但補極都係合格 ...

如數底弱,先試超研睇片,HY Lau講得快, 睇唔明可以倒返黎睇,明左先繼續去片。

每條片2星期限期冇限睇,不過作為中學生忙到爆都好少會重睇。不過都叫有好過冇。

kirstyau 發表於 23-1-3 20:02
如數底弱,先試超研睇片,HY Lau講得快, 睇唔明可以倒返黎睇,明左先繼續去片。
...

多謝你意見同阿仔傾下先

QQ70 發表於 23-1-3 20:06
多謝你意見同阿仔傾下先

睇片 一樣要upload功課,唔交2次超研唔放下一條片。唯一好處測驗一定過關(細女就係因為咁轉睇片 ),但最後咪日催夜催睇片交功課,身心疲累我決定放棄。

大女中二補面授到現在高中,係學校數成績叫中上,但唔係最top。不過不失甘囉!

我個初中生,補了半年,無乜進步,統測成績仲差咗,最後cut咗

dandan2006 發表於 23-1-7 08:48
我個初中生,補了半年,無乜進步,統測成績仲差咗,最後cut咗

你試吓小型補習社小組補習。超X補數過關嘅係學校只係普通人,想柭尖未必可以。

Rpp 發表於 23-1-7 11:01
你試吓小型補習社小組補習。超X補數過關嘅係學校只係普通人,想柭尖未必可以。
...
好的, 謝謝提議

有次用zoom上堂,我聽到阿sir講嘢好快, 真係好似急口令咁

Rpp 發表於 23-1-7 11:01
...

請教拔尖有冇好介紹

kirstyau 發表於 23-1-9 09:35
請教拔尖有冇好介紹

我都想搵呀。

回覆 kirstyau 的帖子

想問下放棄睇片班後而家去邊度補?我都唔想催佢交功課

wkshing724 發表於 23-1-17 06:39

想問下放棄睇片班後而家去邊度補?我都唔想催佢交功課 ...

係因為唔肯做欠交功課而放棄睇影片?

Rpp 發表於 23-1-17 07:38
係因為唔肯做欠交功課而放棄睇影片?

一半半啦!成日遲交遲睇,沒完沒了,加上中二數佢應付到,唔想貼錢買難受,難受係要我個個禮拜喺度催來催去。

wkshing724 發表於 23-1-17 06:39

想問下放棄睇片班後而家去邊度補?我都唔想催佢交功課 ...

冇補數了,佢初中應付到學校考試唔急補。

上超研就要有心理準備chur,要交齊功課,測驗要溫書,比較岩尖子上,因為就算初中都好,d學生同家長都好aggressive

好似我呢D想求求其其嘅,而家諗緊好無轉樓下功課輔導就算,唔洗去咁遠
上年係佢地度考個模擬試,成績先緊緊合格,但係學校就考到頭幾,唔知係咪因為我地唔係咩名校啦

一星期先上得一堂,但堂堂都要交功課,唔交就收通知話欠交,返到屋企次次要三催四請叫大帝做功課

回覆 Rpp 的帖子

拔尖個班人,同個阿SIR好Friend,我仔話佢地堂堂落堂都圍住阿SIR問野,阿SIR就會叫出面D姐姐再比D唔知書定練習佢地

fji 發表於 23-1-20 16:35
回覆 Rpp 的帖子

拔尖個班人,同個阿SIR好Friend,我仔話佢地堂堂落堂都圍住阿SIR問野,阿SIR就會叫出面D ...

星期幾幾點係拔尖班?