用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 一月初就考試
go

一月初就考試 [複製鏈接]

叫極都仲未肯開始溫書,中四範圍已經多,都唔知點溫得切,有時自己都覺得自己好煩,唔出聲又忍唔住。
   0    0    0    0

妹妹頭 發表於 22-12-26 10:07
叫極都仲未肯開始溫書,中四範圍已經多,都唔知點溫得切,有時自己都覺得自己好煩,唔出聲又忍唔住。 ...

聖誕人人去玩,好難的起心肝温習,高中生提過就算,好多時都係靠自律,唯有過2日再提吓佢。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

係!中三學生好多科,未溫,我極為擔心

hohoho36 發表於 22-12-26 12:53

唉早二日先做好聖誕功課(超多),年青人話點解假期後考試,話時間過得好快,今次真係擔心,又唔想太煩佢,只能間中出聲提多次,好想快啲考完試一身鬆

hohoho36 發表於 22-12-26 12:53
擔心都冇用,皇帝唔急太監急我都覺得好煩,放假後即考試!

Same here. 我都係s4 都吾知點攪

pypy405 發表於 22-12-26 23:42
Same here. 我都係s4 都吾知點攪
我女係S5

回覆樓主:

琴日 大仲要出去補bio+數mock。今朝 大學姐姐 中文上門,好充實。同大 講明只可以玩25一日(全日同朋友出街),研究過今個星期focus溫 chem bio。中英數冇咩好溫,數平時操開。eng lit考試係最後,中間有4日 free先考。

妹宅在家,半hea形態。踢下就做下野。

kirstyau 發表於 22-12-27 10:57
琴日 大仲要出去補bio+數mock。今朝 大學姐姐 中文上門,好充實。同大 講明只可以玩25一日(全日同朋友出街 ...
我女中,英,數,M1,Econ都有外補,所以只要求假期溫番Geog,Bafs同Econ,但都踢極唔郁。

妹妹頭 發表於 22-12-27 11:01
我女中,英,數,M1,Econ都有外補,所以只要求假期溫番Geog,Bafs同Econ,但都踢極唔郁。 ...

女 中 數 chem bio都有補,但學校bio chem教得快,補習社跟唔切,bio chem另外買片跟貼學校課題,假期主力清片+溫書。

妹妹頭 發表於 22-12-27 11:01
我女中,英,數,M1,Econ都有外補,所以只要求假期溫番Geog,Bafs同Econ,但都踢極唔郁。 ...

阿妹一樣唔多郁,人係到 靈魂唔係度。就算收佢電子用品,佢咪呆比我睇

kirstyau 發表於 22-12-27 11:06
女 中 數 chem bio都有補,但學校bio chem教得快,補習社跟唔切,bio chem另外買片跟貼學校課題,假期主力 ...
我女係私補,跟得貼d,但都要自己肯溫下至得。
‹ 上一主題|下一主題