用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St clare VS 祟真小學 VS 灣仔嘉諾撒聖方濟各 ...
go

St clare VS 祟真小學 VS 灣仔嘉諾撒聖方濟各 [複製鏈接]

大囡11月細B 暫時有以下OFFER,唔知邊間好,小囡創意好,好多IDEA,怕悶,好動,但專心,坐得定:

1) St clare2) 祟真小學
3) 灣仔嘉諾撒聖方濟各
4) 培道

另外,仲有一個妹妹(大B) 下年升K1,因為大囡讀咩小學都好影響我CHOOSE 咩幼稚園比細囡,妹妹暫時有以下OFFER:

1) ST CLARE PM
2) CWB 靈糧 AM
3) 民生 AM
4) 高主教 PM
5) SPK (未出)

我真係唔知妹妹玩唔玩小一遊戲好,但又唔想大囡因為就妹妹而CHOOSE一間唔岩佢的,因為D OFFER 係佢好辛苦考返黎,頭都爆唸到。
   0    0    0    0

回覆樓主:

你住港島?

我會1同3爭扎,因為都幾sure呢2間學校可以教好d女,除非你唔想女校。

如果1就搭1,3就搭2,都係港島,上落方便。

以你形容應該1比較適合,但有錢既issue 就3。

SerenaYuen_FB 發表於 22-12-16 02:31
大囡11月細B 暫時有以下OFFER,唔知邊間好,小囡創意好,好多IDEA,怕悶,好動,但專心,坐得定:

1) St cl ...

SCPS升中 B1生可外闖 更上一層樓
中西區大抽獎可試英華女/聖提女
書院夠直屬位收直小B2生 攻守兼備
‹ 上一主題|下一主題