用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價係happy school但點解都咁多人選?
go

創價係happy school但點解都咁多人選? [複製鏈接]

創價係happy school但點解都咁多人選同咁出名?家長唔係喜歡有學術咩?
   2    0    0    0

回覆 jinJJ 的帖子

我估唔多唔少都因為名氣

同其他比較有名氣嘅卷幼一樣,如靈糧堂,都係happy school,都受歡迎

重學術可以自己外補,或者揀私幼,不過好貴,名幼要五六千蚊一個月

回覆樓主:

都好多人鐘意happy school 架

另外,happy school都會教學術,唔係返學淨玩,只係無偏重學術咁深啫

好多happy school都好受歡迎 分分鐘難入過名幼!唔係所有家長都鐘意學術的

各有所好,同happy和學術又未必唔可以共存

比少少資料你做參考,創幼每年唔少人考到直私,叩門成功率係非常高。

基本上你讀咩學校家長都要背後努力。

但創價有啲野係作為家長好心心眼,例如:老師非常有耐心同愛心,小朋友番學係非常有安全感同開心。落雨番學可能個頭同件衫濕左小小,校長老師會緊張過你即刻帶佢抹頭同換一件新衫。小朋友病左無番學,班主任會主動打呢關心。同埋佢地好識處理唔同個性既學生

始終係劵校,happy school,功課量唔多,教得淺,到K3就開始深少少,如果升津校,係夠用。如果要直私,點都要家長發功。

都係果句,無最好,只有最適合。

‹ 上一主題|下一主題