用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角明慧 及 啟思杏花邨 N班
go

北角明慧 及 啟思杏花邨 N班 [複製鏈接]

請教,關於北角明慧:去面試時,見到課室唔太大,請問其實校舍面積大嗎?
見小朋友洗手間都好似好細咁?

其實都想知啟思杏花邨如何?好似冇乜意見搵到?

2間比較的話,邊間會比較好?
有聽說明慧語境好、comment幾好

但實在搵唔到杏花邨啟思既意見
所以想請教一下大家

謝謝。
   0    0    0    0

啟思杏花村N班的真實用戶

去年,我的孩子在那裡學習了 N 班

即使有 covid 學校停課一段時間,我可以看到學校方面盡最大努力保持學生的學習,進行ZOOM, 並提供一些藝術品讓孩子們在家做

我們很幸運有我們在托兒所遇到的最好的班主任, 她很善良,有愛心並且總是保持聯繫

她定期向我們報告孩子們在學校的發展情況

現在,我們在另一所學校上K,因為它是一所龍校

我們肯定想念啟思杏花村的老師和工作人員

回覆 mimimimi_ 的帖子

北角明慧…..如果去面試,你已經覺得地方唔大,到你真係去讀N班嗰陣(假設同3年前嘅安排係一樣),應該會嚇親。
我地當年上N班,係喺「面試」校舍嘅對面另一校舍上堂,地方勁細,最恐怖係小朋友要行條極斜樓梯上佢個類似「閣樓」咁嘅校園,呢個平台閣樓有小遊樂場、課室、洗手間,但全部「蚊型size」而且都頗舊,放學又再行條「攞命」斜樓梯落地下。雖然全程上落有老師睇住,但我個心都真係離一離,唔係N班開學頭2日有得一齊返學,都唔知原來環境係咁。

回覆 winter_sun 的帖子

多謝分享,果日去INTERVIEW,都見到周圍放有好多小朋友作品
老師都幾NICE

但就係好似冇乜其他COMMENTS,所以一問

謝謝你的分享~

回覆 nman0802 的帖子

係呀,去IN已經覺得好細咁…
原來上堂環境仲細...
請問小朋友有讀完N班嗎?
之後K去左邊度讀呢??

謝謝你的分享,如果校舍係咁細,都真係要考慮一下...

回覆 mimimimi_ 的帖子

我地嗰年covid 疫情,讀完上學期就之後差唔多無返過學,最後4月提早quit 埋(後悔quit 得太遲).

最後K1 有2間心儀女龍正選收咗,LH君豪都有2nd in 不過有女龍就無去in 了~
‹ 上一主題|下一主題