用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UCAS 2023 Computer Science - Conditional Offer
樓主: twhkleung
go

[英國] UCAS 2023 Computer Science - Conditional Offer   [複製鏈接]

nicolemummy 發表於 23-1-4 21:05
上年我朋友個孩子PG 4A*, UST 1st round reject哂啊。佢報biotechnology and biz, 2nd science (group b) ...

我相信engineering 要求会低好多,埋到起馬以見到有两個co,而且要求重唔高,而且你小朋友以收uA同UofT offers, 我唔信UST engineering 会冇!

洋蔥頭媽咪 發表於 23-1-4 18:46
搭下咀先,明白人望高處,但揀學校其實係咪一定以排名去揀,排名冇咁前或者所謂嘅二線就唔揀得呢,呢樣我 ...

twhkleung 發表於 23-1-4 21:24
我相信engineering 要求会低好多,埋到起馬以見到有两個co,而且要求重唔高,而且你小朋友以收uA同UofT of ...

收左UA。UofT未有回應。

另一個是UK那邊的chiropractic.

事實上,UST仲未有任何回音。

回覆樓主:

终於收到第一個unsuccessful 了,manchester cs, 正式宣佈衰左!

twhkleung 發表於 23-1-14 20:00
终於收到第一個unsuccessful 了,manchester cs, 正式宣佈衰左!
剛收到Bristol 的unsuccessful. 剩反 UCL / ICL / Soton. 睇泥只能讀UST了, 很失望...

twhkleung 發表於 23-3-1 11:48
剛收到Bristol 的unsuccessful. 剩反 UCL / ICL / Soton. 睇泥只能讀UST了, 很失望...
...
agent安慰我說, 主要因為學校唔肯俾PG, 所以會較困难, 但他說Soton是仍有机会的, 同時, 在clearance 偕段, Manu同Bristol 都可能还有机(我有d懷疑).
唔知有冇網友知有同學仔去年可在clearance時仍入到Manu/Bristol/Soton的CS呢?
Thanks!

twhkleung 發表於 23-3-1 22:55
agent安慰我說, 主要因為學校唔肯俾PG, 所以會較困难, 但他說Soton是仍有机会的, 同時, 在clearance 偕段,  ...
上年UOM CS clearance 是沒有位的,2021 年收多了(5百多人),2022 就減少收人,正常3百多

2020 有clearance 位,所以今年未必沒有

cherubic 發表於 23-3-1 23:46
2020 有clearance 位,所以今年未必沒有

謝謝資訊

請問大家有沒有報Edinburgh? 有消息未?

輝輝的媽媽 發表於 23-3-13 18:36

我仔上星期五收到CO,不過係Biomedical Science

輝輝的媽媽 發表於 23-3-13 18:36

Edinburgh cs都非常非常有名,AI 之父都係Edinburgh PhD. 估計好都难入

saikungmom 發表於 23-3-14 19:07
我仔上星期五收到CO,不過係Biomedical Science

愛丁堡呢科都好出名,鐘南山起度讀過,克隆羊都系愛丁堡傑出之作,我仔有報不過上星期五被Rejected,反而Imperial, Warwick Southampton好早收左,差UCL未有消息。

twhkleung 發表於 23-3-1 11:48
...

請問你用什麼成績報?Dse , ib , a level ? Thx

yuyueng 發表於 23-3-15 10:14
愛丁堡呢科都好出名,鐘南山起度讀過,克隆羊都系愛丁堡傑出之作,我仔有報不過上星期五被Rejected,反而Im ...

我仔仲等緊UCL同Imperial

chloe.k 發表於 23-3-15 13:15
請問你用什麼成績報?Dse , ib , a level ? Thx

我地係用Canada 安省的ossd, 不过冇比PG应該係unsuccessful的关建

yuyueng 發表於 23-3-15 10:14
愛丁堡呢科都好出名,鐘南山起度讀過,克隆羊都系愛丁堡傑出之作,我仔有報不過上星期五被Rejected,反而Im ...

請問Edinburgh rejected,係申請direct entry 2nd year 嗎?

不过,ic收左就重勁啦!ic的CS係超难入的

saikungmom 發表於 23-3-15 16:48
我仔仲等緊UCL同Imperial

請問是interview 後等结果嗎?
因好似听到有d冇interview都收到CO?

twhkleung 發表於 23-3-16 00:30
請問是interview 後等结果嗎?
因好似听到有d冇interview都收到CO?

Imperial 同UCL 冇話要interview

twhkleung 發表於 23-3-16 00:27
請問Edinburgh rejected,係申請direct entry 2nd year 嗎?

不过,ic收左就重勁啦!ic的CS係超难入的

唔系,我仔今年先考A Level,用學校Predict Grade成績申請

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊