用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 經agent報boarding school
go

[英國] 經agent報boarding school

請問有無人在不同的agent報不同的boarding school 㗎?or 一間agent報哂呢?

CJCJ 發表於 22-11-7 04:29
請問有無人在不同的agent報不同的boarding school 㗎?or 一間agent報哂呢?

唔經agent報

sleung2020 發表於 22-11-7 05:20
唔經agent報

咁樣怎樣安排考入學試呢?(emoji)(emoji) entrance test又話要有人監考(emoji)而且有offer又要安排guildance service .....

CJCJ 發表於 22-11-7 06:45
咁樣怎樣安排考入學試呢?(emoji)(emoji) entrance test又話要有人監考(emoji)而且有offer又要安排guildan ...
有啲揾香港讀緊嘅學校做監考,有啲俾錢借agent場地做監考,
有啲揾BC做監考,
大把方法。
自己報咗學校,再同佢商量點安排就得。學校好樂意直接deal with家長,唔會專登難為你哋,令你要用agent。

至於guidance service,我唔知你講咩?你其實係咪問GUARDIAN service呀?Guardian公司大把,又係自己直接揾直接聯絡,直接engage就得㗎喎。

使咩用agent呢?

如果揾Agent,一般都系揾2間問下先,覺得邊間Agent既職員有交帶,介紹到自己都心儀既學校,就揾果間就算。甘如果自己心目中想考既學校,間Agent又介紹到,最重要自己跟足D,甘考試方面有Agent安排都方便既,尤其考幾間。

醒目開學勳章 貢獻勳章

我仔讀緊嗰間,唔出名,都可以經agent 報,但sonmehow 我自己問咗好多野在先,學校安排咗自己做,限時,email 返俾佢地

恐龍家

CJCJ 發表於 22-11-7 06:45
咁樣怎樣安排考入學試呢?(emoji)(emoji) entrance test又話要有人監考(emoji)而且有offer又要安排guildan ...

唔好為粒糖輸間廠

回覆樓主:

多謝幾位意見(emoji)(emoji)我自己都揾咗好多資料,聽咗幾場talk, 實在太亂了,幾間agents 在各方面講嘅嘢都大大不同, 南轅北轍,唔知信邊間.....身邊又少朋友有經驗.....

CJCJ 發表於 22-11-9 05:29
多謝幾位意見(emoji)(emoji)我自己都揾咗好多資料,聽咗幾場talk, 實在太亂了,幾間agents 在各方面講嘅嘢都 ...
所以唔好信agent。如果你自己都做咗功課,有心儀學校,就自己直接email佢哋admissions department開始報名程序啦。絕大部分學校都好平易近人,樂意同家長直接溝通。

我就一間過搞找學校,報名/面試同簽證。佢有機票做埋添。不過機票我就無幫襯佢