用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上智好啲定林護好啲?
樓主: happytummy
go

上智好啲定林護好啲?  

kirstyau 發表於 22-12-23 18:11
要識真係大把機會,補習/參加活動…。 今日我先同阿女講唔好畀電話人,佢話宜家唔興比電話  係比IG ...
係呀,而家興IG我哋out 喇!

我揀林護。

bananaGi 發表於 22-12-23 16:42
GHS 40人一班..
其實除左術科,大部份時間係分兩班上堂

回覆樓主:

識男仔大把機會,呀女GH, 周不時SPB 過嚟唔知攪咩project,perfect meeting 又同唔同男女名校啲head perfect 交流玩internet game,合唱團都有同SPB mix 唱, 補數呀sir又收埋啲聖喇拔仔同班, 真係好多機會識男仔,呢方面唔洗特別搶擔心

bananaGi 發表於 22-12-23 17:04
你講上智?
我梗係講上智

catf2 發表於 22-12-23 20:49
識男仔大把機會,呀女GH, 周不時SPB 過嚟唔知攪咩project,perfect meeting 又同唔同男女名校啲head perfect ...
所以仲有人講讀女校/男校好難拍拖、好難識異性又或容易gay 或les.,其實好多係「聽人講」⋯⋯自己小朋友唔係讀單性學校既

回覆 PTL_L 的帖子

其實幾十年來男校女校學生都比較outgoing,機會亦多,識人完全唔係問題

Joe8889 發表於 22-12-24 08:17
回覆 PTL_L 的帖子

其實幾十年來男校女校學生都比較outgoing,機會亦多,識人完全唔係問題 ...
係,反而要建立佢哋正確既情感價值觀,懂得分辨對與錯

bananaGi 發表於 22-12-23 16:06
上智VS GH點睇?  我指學習上.

環境當然無得比較.

上智整體學習氣氛良好,學校好努力扶助成績較弱的學生。感覺GH唔會咁,只有同學各自努力,同學之間比較有距離。

上智只要你肯讀,學校就唔會放棄你,唔只一位留班留幾次都仲讀緊,咁嘅b1學校香港仲有幾多間?

以近年DSE計, 好似差唔多有一半人入到3大......點楝都冇得輸。