用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 自學M2
go

自學M2 [複製鏈接]

有無方法可以自修M2?邊本/套書適合?有無教學視頻可以輔助一下?謝謝
   1    0    0    0

babycam 發表於 22-10-21 16:07
有無方法可以自修M2?邊本/套書適合?有無教學視頻可以輔助一下?謝謝

為何自修M2?

細囝當年自修, 申請DSE考試.
被副校長叫停了.

當時, 跟一位數學補習老師, 學M2.

如果, 要考DSE, 要問清楚學校是否批准!!!

babycam 發表於 22-10-21 16:07

響EK 好多人講過Herman Yeung, 你可以自己搵吓佢啲YouTube 睇下。

樓上講學校幫唔幫你報DSE也非常重要,好似學校唔幫你報好麻煩。我仔以前自修是學校幫手報。

另一重點係當你遇到瓶頸可以邊個支援(當面問同交流我覺得很重要)。這個可以係補習老師,學校老師或者係同學。我仔那時學校數學老師可以問的。

P1001S 發表於 22-10-21 18:56
響EK 好多人講過Herman Yeung, 你可以自己搵吓佢啲YouTube 睇下。

樓上講學校幫唔幫你報DSE也非常重要, ...

阿女同學都有自修M2,學校一樣會幫忙報考DSE, 功課照派(自己改,唔明可以問嘅),另外所有測考都可以一齊考。

所以好睇中學有幾多支援。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

多謝咁多位嘅意見(emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題