用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 收多咗NHS費用
go

[英國] 收多咗NHS費用 [複製鏈接]

亞女個degree要讀4年,申請student visa時寫咗2022-2026, 收咗 NHS 費用港幣兩萬左右。亞女收到BRP,只係兩年2022-2024。佢幾個香港同學都係一樣情況。佢哋問學校多收嘅NHS費用會點樣退,但學校仍未回覆。
請問有冇人試過係咁嘅情況,UK Immigration會唔會退錢?
   3    0    0    0

前排睇過一個post,話BRP 係2024到期。
但其他人回覆話因2025轉用電子版,所以實體版只到2024年。

BRP expires on 31 December 2024

https://www.gov.uk/biometric-residence-permits/report-problem

回覆樓主:

原來係咁樣!吾該兩位  

katrinafu 發表於 22-10-6 22:35
BRP expires on 31 December 2024

https://www.gov.uk/biometric-residence-permits/report-problem

用電子都幾方便,成日怕佢唔見咗BRP

cfs 發表於 22-10-7 08:54
用電子都幾方便,成日怕佢唔見咗BRP

絕對係啦 , 唔見BRP又話補領好麻煩。
‹ 上一主題|下一主題