用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國升學找skyreach/Aston Education 升學顧問 ,那間值 ...
樓主: Cherry_Lee_
go

[英國] 英國升學找skyreach/Aston Education 升學顧問 ,那間值得推介? [複製鏈接]

TTEE1819 發表於 22-10-7 11:27
Agent website 通常有寫左大學名。Aston一定有,你睇睇。

找到啦謝謝你呀

醒目開學勳章

Cherry_Lee_ 發表於 22-10-7 12:09
天達嘅收費係包執靚personal statement &interview培訓, Aston就冇特別inerview培訓&personal statement  ...

Aston暑假時有免費班教寫ps, 個agent 都有修改阿女份ps(阿女個科不用interview)。同埋學校都有教寫ps。
搵agent都係多枝盲公竹問吓嘢,所以冇選要收費用的agent。同埋全程都會自已跟緊,不會靠晒agent。

peggy 發表於 22-10-7 12:14
Aston暑假時有免費班教寫ps, 個agent 都有修改阿女份ps(阿女個科不用interview)。同埋學校都有教寫ps。
搵 ...

前輩請你教一教路,仲有啲乜嘢 報英國大學 要注意㗎

Cherry_Lee_ 發表於 22-10-7 09:05
謝謝意見,見完Aston的顧問後,我又再找過Skyreach education天達,因在youtube看過他們的升學顧問的片覺 ...
你搵的幾冷門不如搵埋熱門既AA, BA同時經唔同agent考唔同學校,唔好只搵一間,考晒先決定讀邊間. 對話之中你又可以8下佢地對其他學校既睇法作參考. 自己又可以直接搵學校,自己申請都得架.

cfs 發表於 22-10-7 17:22
你搵的幾冷門不如搵埋熱門既AA, BA同時經唔同agent考唔同學校,唔好只搵一間,考晒先決定讀邊間. 對話 ...

jm你好! 謝謝你! 請問你熱門嘅a a, b a全名是什麼呀 ?想請教下你, 因為 心目中 主打 有一間大學only ,所以頭都大埋唔知搵邊間agent啫

醒目開學勳章

Cherry_Lee_ 發表於 22-10-7 13:41
前輩請你教一教路,仲有啲乜嘢 報英國大學 要注意㗎
之前睇左幾間agent, 咁啱學校家長、師姐推介Aston, 最後選左佢。
Aston 有推介學校,但阿女會自已再做Search ,同埋再問老師及師姐意見。其實我 只搵 agent,其他野都係阿女自已跟番。

Cherry_Lee_ 發表於 22-10-7 17:29
jm你好! 謝謝你! 請問你熱門嘅a a, b a全名是什麼呀 ?想請教下你, 因為 心目中 主打 有一間大學only ,所以 ...

AcademicA豎牙

要收錢嘅Agent要小心考慮

jnwchan 發表於 22-11-24 05:47
要收錢嘅Agent要小心考慮

唔收錢嘅更加要小心

回覆樓主:

有一間公司叫我俾$12000説Birmingham不是他們的聯繫大學
We have partnership with all except Birmingham.Univ that are our partners then we will be able to provide a free service however in the UCAS, we will apply to 5 univ, so when Birmingham U is not our partner, we will charge a refundable fees of HK$12,000 which means we will handle all 5 and if at the end the student enrolls in one of the 4 univ that are our partners, we will refund $12,000.If the student enrolls in Birmingham, then there is no refund.

我當然不會俾錢

Cherry_Lee_ 發表於 22-10-7 12:11
找到啦謝謝你呀

(deleted)
thx

正常應該大部分都無收費? 我姪女個時搵兩間都無話要收費。最後跟左個間都跟得好足 夜晚收到急既email 即時問顧問都即時覆同解決問題。
不過 呢d應該都係個別顧問上唔上心 唔關邊間公司事。
不過我覺得報大學唔一定要經agent  自己如果肯花時間都可以處理到
‹ 上一主題|下一主題