用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 2022 A Level 成續報 2023 entry
go

[英國] 2022 A Level 成續報 2023 entry [複製鏈接]

想請教大家,如果2022 年考咗A Level , meet唔到第一志願 offer,meet 到 insurance offer 但無去讀。
咁嘅情況,如果用2022年嘅A-Level成續報 2023 大學entry,係用個人名義申請,定係要搵返英國間中學幫手報 UCAS ?

另外,以舊成績報 UCAS ,有冇其他事項需要特別注意?

謝謝

1    0    0    0

keibri 發表於 22-9-28 14:15
想請教大家,如果2022 年考咗A Level , meet唔到第一志願 offer,meet 到 insurance offer 但無去讀。
咁 ...
自己報 UCAS, 無乜特別

我女當年轉大學,係搵原本中學的老師幫忙報。我唔記得exactly咩原因,好似有d文件,例如老師 reference letter,A level 成績 (要學校certified) 自己報係無法提供。

wloi 發表於 22-9-28 16:44
我女當年轉大學,係搵原本中學的老師幫忙報。我唔記得exactly咩原因,好似有d文件,例如老師 reference let ...

應該係要中學老師寫reference letter。考試機構會send AL results to UCAS.

明白,唔該晒 (emoji)(emoji)
‹ 上一主題|下一主題