用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 由香港去Heathrow, Frankfurt 轉機
go

[英國] 由香港去Heathrow, Frankfurt 轉機

請教一下,由香港去Heathrow, Frankfurt 轉機得1 小時05分鐘,夠唔夠時間?
定揀另一班等4小時轉機好d?

謝謝你們!

揀4點安全d。

Check 下flight status 以往紀錄,再睇下萬一miss 咗有冇其他機可以搭。

1 小時轉機好大可能行李趕唔切,上次九月頭,我仔同學2點機, 12點半到FRA , 個半鐘頭行李都趕唔切,人去到LHR 等下班機至攞到行李。

yuyueng 發表於 22-9-25 20:33
1 小時轉機好大可能行李趕唔切,上次九月頭,我仔同學2點機, 12點半到FRA , 個半鐘頭行李都趕唔切,人去到L ...

噢,係喎,咁我揀等4小時嗰班啦。好多謝你嘅資料,好有參考價值,唔該晒你呀

yuyueng 發表於 22-9-25 20:33
1 小時轉機好大可能行李趕唔切,上次九月頭,我仔同學2點機, 12點半到FRA , 個半鐘頭行李都趕唔切,人去到L ...
漢莎需要在 FRA 拎行李先轉機?

回覆 Ericau 的帖子

唔使, 我估佢意思係話行李機過機都趕唔切。

oooray 發表於 22-9-26 12:39
回覆 Ericau 的帖子

唔使, 我估佢意思係話行李機過機都趕唔切。
明白, Thanks

Ericau 發表於 22-9-26 12:31
漢莎需要在 FRA 拎行李先轉機?

唔使,人就甘行去轉機機口上機好快,但行李由一班機專去另一班機,需要既時間多好多。

Ericau    發表於 22-9-27 09:45