用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請指教 B1仔 沙田排位
樓主: worldcat
go

請指教 B1仔 沙田排位 [複製鏈接]

Poyau 發表於 22-12-19 22:45
沙田區B1生為何會派得差過胡忠?
咁我又唔知佢地點排位抽獎,同埋級排名都唔清楚,始終係男仔同女仔唔太熟

monkeydiary 發表於 22-12-19 23:46
即係遲啲沙培會沒有英語音樂劇?

根據用家話係!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

mrs.so 發表於 22-12-19 23:17
請問陳校長已退任?黃校長是王國楝副校長嗎?

我記得2012年前後沙培冒起英語話劇,記得有年升中講座有台 ...
之前手誤,現任是陳校長,黃校長是第一代,佢年代整嗰隻風水鷹至搞笑。早幾年行過已經見唔倒。話劇確是一個很好的活動帶動小朋友學英文,如摺埋太可惜。友人於此校就讀時,每星期都去划艇,這亦是沙培吾一出名嘅活動。友人亦常说黎美嫻大美人及天后祖兒亦是校友,不知有否幫手籌款。以前D人只識曾呂及沙官。而家就百家爭鳴,反而沙官就.....

lot888 發表於 22-12-20 08:28
之前手誤,現任是陳校長,黃校長是第一代,佢年代整嗰隻風水鷹至搞笑。早幾年行過已經見唔倒。話劇確是一個 ...

謝謝你!

沙官中的確令人。。。唉!早幾年黃校長在任時氣氛還好,職員有禮,升中要求與現在不同改變了,近兩年接觸過女校長感覺唔似以前,好似沉寂無氣氛。

不過沙官中算係B1CB2A學生家長希望能夠入到既英中,近幾年B2A都上移沙官中,家長覺得好過去聖心、鄭榮之。
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

回覆 lot888 的帖子

隻鷹上左樓,係最高個層沙培展館。

回覆 gracelam 的帖子

咁用家覺得副校OK嗎?

之後DRAMA可以變做京劇.....

worldcat 發表於 22-12-20 09:39
回覆 gracelam 的帖子

副校係沙培中學舊生,由老師上到校長位,應該ok。

worldcat    發表於 22-12-20 09:49
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!
‹ 上一主題|下一主題