用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 黑心補習社—大圍精思教育中心
go

黑心補習社—大圍精思教育中心 [複製鏈接]

大家千奇唔好去呢間野!!!!

環境:差,求其租間村屋幾間房做課室。宣稱有總校分校,其實只係租左兩間村屋
功課輔導班:課堂管理極差,學生基本無人管,淨係求其做完功課就算,基本英文grammar、數學題都會錯。
專科班:性價比極低,4堂過千,導師都係pt仔,無功課,無練習,上4個鐘就千二,完全學唔
到野。
客戶服務:惡劣 老闆老師勁串 目中無人 完全唔會照顧學生需要 只管收錢了事 教畜多
課程與導師:所謂嘅多樣課程同名校導師其實就是請人兼職翻黎教一兩個鐘,可以真系長期照顧學生嘅老師根本無。
老實講佢功課輔導班唔算貴,但對學生完全無幫助,補呢個只係自己呃自己。只想賺錢嘅黑心
補習社,建議大家千奇唔好中伏,寧願洗多小小錢都好,俾小朋友好啲嘅學習環境。近朱者
赤,近墨者黑,千奇唔好染黑自己小朋友!

2jkidsfather    發表於 23-1-20 15:04
   0    0    0    0

多謝分享,第一次聽租村屋做故育中心

回覆樓主:

小朋友去依d補習社,真係嘥時間又學錯嘢。

aikemty 發表於 22-9-20 23:51
多謝分享,第一次聽租村屋做故育中心

大圍好多補習社都係租村屋㗎。

大眾教室,Math concept ,公文數都係。

piglover 發表於 22-9-21 14:52
大圍好多補習社都係租村屋㗎。

大眾教室,Math concept ,公文數都係。

你講果幾間大野都係franchise黎

Jean1769 發表於 22-9-21 16:14
你講果幾間大野都係franchise黎

我見有d細都係村屋嘅。

我係話村屋又未必代表補習社有問題。(利申: 不認識樓主口中嘅補習社)

首先,樓主話自己參加功課輔導班,呢d真係唔好expect有人幫小朋友補習。通常都係幫小朋友睇功課。好d嘅,會教下小朋友做,差嘅,會直頭比埋答案小朋友抄。通常唔好預小朋友會學到嘢。對雙職家長嚟講,呢d班都係make sure小朋友做完功課,無甩漏,明天有得交就算。好d嘅,會幫小朋友溫要默書,當然,都要小朋友合作才可以。有時候有d小朋友一兩個鐘都未做完功課,點會有時間溫默書。

樓主如果想補習,應該搵番專科專補的補習社。呢d所謂全科補習加睇功課,一定唔會補到d咩好肙。人地大型補習社,例如,大眾教室,數研,Math concept ,人地有專人寫教材去教小朋友,真係好唔同㗎。
‹ 上一主題|下一主題