用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝vs聖羅撒
go

體藝vs聖羅撒 [複製鏈接]

體藝vs聖羅撒
   0    0    0    0

回覆 remmie 的帖子

考慮得體藝,即運動/藝術有突出表現,但係SRL應冇乜機會發展落去,最少DSE冇開VA。所以體藝好D。

回覆樓主:

體藝中學根基和發展方向很好。
首任校長張灼祥先生,是拔萃書院前校長。
第二任校長陳嫣虹女仕,是民生書院前校長。
現任校鄭元山,是9A狀元。
絕對是一間好學校。

回覆 remmie 的帖子

兩間都係好學校,睇吓小朋友意願先之後你再用孩子的專長分析那間適合佢多啲!

體藝用家, 亞仔S4, 要靠自律,
3年疫情, 有部份學生跟唔上半放棄,
原本想S4轉校, 但亞仔好想DSE考體育,
只有成日提佢唔好比D懶同學影響自己,老師質素同學校行政算係好

醒目開學勳章 王國長老

remmie 發表於 22-9-18 00:41
體藝vs聖羅撒
你諗清楚想要 PE/VA, 定係整體學術上表現先
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

MegaKnight 發表於 22-9-19 08:22

體藝中學根基和發展方向很好。
咁樣黎論校............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

mch411 發表於 22-9-19 15:09
體藝用家, 亞仔S4, 要靠自律,
3年疫情, 有部份學生跟唔上半放棄,
原本想S4轉校, 但亞仔好想DSE考體育,
入得體藝, 要非常自律, 否則掛住打學界同港隊, 已經無時間溫書

我都曾經想係我囡 S.2 時轉校, 但睇見佢好投入學校生活, 最終放棄

放棄轉校後.......發現要放棄既野越多...........

miriam 發表於 22-9-19 17:20
入得體藝, 要非常自律, 否則掛住打學界同港隊, 已經無時間溫書

我都曾經想係我囡 S.2 時轉校, 但睇見佢好 ...

願聞其詳。
‹ 上一主題|下一主題