用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想問大家有冇搵Agent幫手攪留學?(大學) ...
go

[英國] 想問大家有冇搵Agent幫手攪留學?(大學) [複製鏈接]

亞仔應該考埋DSE, 2023年去英國讀大學,想問下大家有咩要現在開始準備?

以下幾間agent都有問過一些簡單資料,想問下大家有冇建議邊間的質素會好些?

1)British United
2) Link EDU
3) IDP
4) Aston

希望如果有家長一齊分享吓意見,謝謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

3    0    0    0

briantutor1207 發表於 22-9-15 22:42
亞仔應該考埋DSE, 2023年去英國讀大學,想問下大家有咩要現在開始準備?

以下幾間agent都有問過一些簡單資 ...

1,3 n 4, 我都問過最後揀左 1,因為冇咁商業化及會在學生方面想多小小,可能咁啱跟我孩子嗰位比較資深 d !!

sunny.moon 發表於 22-9-15 22:49
1,3 n 4, 我都問過最後揀左 1,因為冇咁商業化及會在學生方面想多小小,可能咁啱跟我孩子嗰位比較資深 d  ...

多謝你回覆!謝謝你

briantutor1207 發表於 22-9-15 22:42

No 2 是幾年前開的,最近擴展,我也有詢問過一些問題,最後沒有用因為實在太新,忙他們未build up 好connection with uni

質素好視乎遇到嘅人跟成點,我地用過2,喺放榜之後幫我地同大學聯絡,都好細心提示。係阿仔學校同佢地聯絡開,放榜當日有幾位職員喺學校幫同學忙。

pauline_c 發表於 22-9-16 08:57
質素好視乎遇到嘅人跟成點,我地用過2,喺放榜之後幫我地同大學聯絡,都好細心提示。係阿仔學校同佢地聯絡 ...
Glad that they helped.
Agree that it depends on which consultant is following your case.

你係真的計劃去英國定只當 back up? 若只當 back up 等放榜拿着成績去找agent 或去教育展也可以。如認真去,而家要做功夫啦。如報 oxbridge and 醫科,下月中截止報名,其他科一般明年一月中前報名,即英國本土生截止時間。國際生明年六月前都可報名,但早D收到 conditional offer 個心定D。

回覆 cherubic 的帖子

你好, 謝謝你回覆! 咁我想問你最後揀左邊間Agent?

回覆 poonseelai 的帖子

其實都8, 9成會去架喇! 亞仔想修Business, 大家有無咩建議英國邊間大學讀Business比較好? 暫時佢Pre Grade 是5,4,4

briantutor1207 發表於 22-9-16 10:36

其實都8, 9成會去架喇! 亞仔想修Business, 大家有無咩建議英國邊間大學讀Business ...

https://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings/business-and-management-studies

Starts from here

Thanks for information

回覆 briantutor1207 的帖子

Please check pm.

回覆 cherubic 的帖子

ok thanks!

醒目開學勳章

我女用Aston,跟得幾好。

回覆 peggy 的帖子

PM you, thanks!

要留意agent '服務'的大學是否足夠。
‹ 上一主題|下一主題