用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問大家用邊個牌子行李喼?
樓主: bkfans123
go

[其他] 請問大家用邊個牌子行李喼?

samsonite

ahbobo76 發表於 22-9-18 19:10
samsonite

http://hk.myblog.yahoo.com/

沙律 發表於 22-9-16 09:53
認同!
未用Lojei前用Delsey, Delsey用了3年就爛咗,之後全屋轉咗用Lojel, d轆好推到不得了,頂揭式方便, ...

有兩個Delsey ,其中一個ok,另外一個拉鍊爛咗,拿去修理,說不能修理,如果買個新嘅,俾discount 會平啲

最初用American Tourister,但唔襟用,尤其是個女用得好粗。之後到現在都係用Samsonite..一隻可以用好多年都無問題

wloi 發表於 22-10-5 10:58
最初用American Tourister,但唔襟用,尤其是個女用得好粗。之後到現在都係用Samsonite..一隻可以用好多年都 ...

我都買了AT,諗住會再買多個,咁或者貴啲都要買Samsonite了,謝謝你
http://hk.myblog.yahoo.com/

wloi 發表於 22-10-5 10:58
最初用American Tourister,但唔襟用,尤其是個女用得好粗。之後到現在都係用Samsonite..一隻可以用好多年都 ...

我就有兩個American Tourister用了多年,好襟用 ,由買入到阿女英國讀書到現在都仲用緊,都起碼8-9年 , 反而另一個Samsonite  用了2年幾 , 就經常個「框」移位,要拎去維修較框。

cfs 發表於 22-9-16 22:39
深水埗排擋29吋,四百幾蚊,用左第四年。
請問係咪高登後面O個D 鐵皮檔?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 發表於 22-12-4 23:17
請問係咪高登後面O個D 鐵皮檔?

係果頭,第一檔

Samsonite 有十年保養嗰隻