用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 赤提vs 中華基金
樓主: browneyebaby
go

赤提vs 中華基金 [複製鏈接]

WOW, 真係好靚!好有外國大學feel。

赤提中一學費$72000,未計寄宿
中基中一學費$18120

學費差很遠,大家要留意

能力負擔到我一定會讀 SSC

利申 Ex SSC 家長

回覆樓主:

updated information in 2022:

IB 成績比2021年更好 (2021average 39)
IB and DSE 公佈over 9成Degree Offer ( 與前幾年相若 )

superbaby1108 發表於 22-9-16 10:29
赤堤亦開左新大樓,硬件軟件,加上校園環境,歷史,人脈,絕對拋離中基。
老師就間間都走了很多,赤提換了1 ...

請問家長是否要interview? 通常咁啲咩?可以用廣東話interview 嗎?

browneyebaby 發表於 22-10-1 16:52
請問家長是否要interview? 通常咁啲咩?可以用廣東話interview 嗎?

interview 淨係 in 學生,用英文及廣東話。
如果見家長,通常係校長派獎學金。

superbaby1108 發表於 22-10-2 12:06
interview 淨係 in 學生,用英文及廣東話。
如果見家長,通常係校長派獎學金。
...

Okay 唔該晒(emoji)(emoji)

囡囡去年本來已經註冊並批准住宿了,後來叩門去了別的更心儀的學校,千般不捨的去取回註冊證
‹ 上一主題|下一主題