用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想問邊間直資係B2
go

想問邊間直資係B2 [複製鏈接]

小女B3,藝術係特異功能,亦鐘意運動,請問九龍區有邊間選擇,thx
   1    0    0    0

可以試吓林大輝(不過在新界)一定要九龍可以揀聖道迦南

如果有特異功能, 唔洗理band幾, 合心意就去試!

kpc2015 發表於 22-9-14 16:20
如果有特異功能, 唔洗理band幾, 合心意就去試!

但我女B3呢,咁已經好多學校唔收

波耶波羅me 發表於 22-9-14 20:48
但我女B3呢,咁已經好多學校唔收

其实不少B1直資都有收非B1但有特異功能學生,如DBS收运动。

睇下大家知吾知边間注重藝術.

哩類小朋友,如得到合適栽培,會發展得很亮麗的!

波耶波羅me 發表於 22-9-11 10:12
小女B3,藝術係特異功能,亦鐘意運動,請問九龍區有邊間選擇,thx

體藝

何文田創知, band2尾, 我朋友仔仔讀緊 ,口啤唔差, 不過係親中中學, 唔介意可考慮下。

ckhmama 發表於 22-9-16 14:24
何文田創知, band2尾, 我朋友仔仔讀緊 ,口啤唔差, 不過係親中中學, 唔介意可考慮下。
...

親中會有d咩實際表現?唱國歌同洗腦?

回覆樓主:

參考以下分享

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868366

波耶波羅me 發表於 22-9-16 21:22
親中會有d咩實際表現?唱國歌同洗腦?

我都有問過朋友仔, 問學校會唔會洗腦式不停講愛國野, 佢話其實都冇乜特別去講, 升旗就會有, 不過我諗而家好多學校都會, 唱國歌就冇, 佢話基本上就係周會先會講吓, 又唔覺佢特別抗拒, 不過佢話都多默書同小測(唔知係咪精英班先係咁多測驗)唔合格就要留堂重測到全岩為止 同埋學校都幾嚴, 真係同另一會員講既一樣 成日記野同留堂, 聽講佢地學校今年入u 率好似好左, 好多入左中大同科大, 係問左朋友咁多資料喇, 希望幫到你啦

回覆樓主:

STCC, ok

ckhmama 發表於 22-9-18 19:28
我都有問過朋友仔, 問學校會唔會洗腦式不停講愛國野, 佢話其實都冇乜特別去講, 升旗就會有, 不過我諗 ...

你朋友個仔什麼年級?

波耶波羅me 發表於 22-9-11 10:12

藝術係特異功能吾去沙田體藝咪哂左佢?
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

virgokaren 發表於 22-9-23 03:41
藝術係特異功能吾去沙田體藝咪哂左佢?

體藝B1,我女成績入唔到

回覆樓主:

香港兆基創意書院
https://www.chsc.hk/ssp2021/sch_detail.php?lang_id=2&sch_id=387&return_page=sch_list.php%3Flang_id%3D2%26chg_district_id%3D1%26search_mode%3D%26frmMode%3Dpagebreak%26sort_id%3D-1%26district_id%3D6

朋友大埔B3成功有Offer。
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

mrs.so 發表於 22-11-27 18:22
香港兆基創意書院
https://www.chsc.hk/ssp2021/sch_detail.php?lang_id=2&sch_id=387&return_page=sch_lis ...

呢間太自由啦
‹ 上一主題|下一主題