用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 CX 寄倉行李
go

[英國] CX 寄倉行李

請問今年overweight 緊唔緊?
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

你O 好多?正常1-2kg唔嚴。

Yes, because fights are very full

過左2kg,冇加錢

我個女兩件每件超1.5,無加錢

我想問, 如果尺寸差幾CM 過唔過到?

LoveChild 發表於 22-9-9 11:24
我想問, 如果尺寸差幾CM 過唔過到?
我仔的喼係29寸,我度過過咗幾cm, 但冇人會度你的喼!阿仔返香港時,帶2大一小喼,大的每件都超2kg, 遇到個好嘅地勤,冇收任何費用!

回覆樓主:

真係睇個地勤好唔好人

回覆 Jennie 的帖子

昨天行理超了1.4kg,結果CX要求再執

Jennie 發表於 22-9-8 12:39
請問今年overweight 緊唔緊?

睇你好唔好彩

lazycat19 發表於 22-9-11 08:41
回覆 Jennie 的帖子

昨天行理超了1.4kg,結果CX要求再執

你個甘嚴,我有一件重左1.7kg都冇事,真好彩

早啲去check in通常會鬆手啲,遲去可能已知有幾多人重左,所以會手緊左

CircleFat 發表於 22-9-11 18:20
早啲去check in通常會鬆手啲,遲去可能已知有幾多人重左,所以會手緊左

甘我又真系好早去,3個鐘前已到

CircleFat 發表於 22-9-11 18:20

冇關係,完全睇人

回覆 lazycat19 的帖子

真係要睇地勤執唔執正做. 上年OVER 3KG. 全機滿, 都無叫我執, 但今年好似緊O左好多. 唯有放多少少去手提到.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

請問一件行李最重是32kg 嗎?

cherubic 發表於 22-9-18 23:45
請問一件行李最重是32kg 嗎?

23kg

可以online 買多件行李,比即時超重執喼化算。今晚見到好多人要執喼。我女重0.8kg. 無叫我執

Jennie 發表於 22-9-19 00:19
可以online 買多件行李,比即時超重執喼化算。今晚見到好多人要執喼。我女重0.8kg. 無叫我執
...

Thanks.  My son's ticket allows two pieces of 23kg, but he could not handle two baggage so everything will be packed in one big luggage.  It was ok in the last two years.

cherubic 發表於 22-9-19 10:40
Thanks.  My son's ticket allows two pieces of 23kg, but he could not handle two baggage so everythi ...

要睇吓你係幾時買嘅機票,因為上年CX改咗baggage terms, 舊機票係比兩件total唔超過40/45kg (睇吓你買咩class),同時單件唔超過32kg。但新嘅機票係用新term, 只可以兩件各23kg, 不可加埋total咁計。我覺得唔多得太多應該都隻眼開隻眼閉,但如果係新term下一件32kg都應該過唔到,要有心理準備要拆喼