用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道 interview 23-24
樓主: MLPW
go

播道 interview 23-24  

karen222 發表於 22-9-7 21:46
請問大家登入名稱和密碼可以在哪裏找到?我完全忘記了

可以按忘記密碼,用申請編號同埋出世紙號碼登入

呢輪有得in, 乜唔係人人都有得in, 只係分時期去咩?

見過舊訪問話全部會in

我乜都無擺, 除左要求嘅功課同畫.
本來個有村幼豬肉獎都無放落去. 有啲課外活動有證書, 因為咁大至學, 覺得好肉酸, 都無擺.

Jean1769 發表於 22-9-7 19:55
有播道offer的最終唔少都有神校,你覺得播道會特登叻既/名幼既排除在外嗎?
...
會唔會係將名幼生放晒第二輪? 等佢地去左其他直私面試先. 如果俾神校收左自然唔來in. 咁無咁煩.

loki0530    發表於 22-9-8 11:56

karen222 發表於 22-9-7 21:46
請問大家登入名稱和密碼可以在哪裏找到?我完全忘記了

忘記密碼

fasola 發表於 22-9-7 23:37
會唔會係將名幼生放晒第二輪? 等佢地去左其他直私面試先. 如果俾神校收左自然唔來in. 咁無咁煩.  ...

LH如果算名幼,班上有報名嘅小朋友都有第二輪。

唔通以交表時間作準則?

兔兔小馬甲 發表於 22-9-8 00:36
HL如果算名幼,班上有報名嘅小朋友都有第二輪。

邊間係HL?

但網頁講呢次9月面試後2個月就會有出結果!真會有多一輪面見?

回覆 Tpla 的帖子

應該唔係,因為我0係 deadline 前幾日先申請.我小朋友27號 in, 卷幼,有交 portfolio

keikolau 發表於 22-9-7 19:38
所以傳聞話播道唔鐘意收名幼生

不是,我仔是名幼全英幼稚園,多數同學會選去國際學校或英文小學,我仔那班也有幾個同學入到播道面試.

chole99 發表於 22-9-8 10:08
不是,我仔是名幼全英幼稚園,多數同學會選去國際學校或英文小學,我仔那班也有幾個同學入到播道面試.
...

名幼都會有學生in,但見以上話有得in嘅家長也多是券幼生,當然我地睇到嘅都不是全部,所以也只係討論一下江湖傳聞罷

我小朋友都係LH, 但我地係WAITING  

其實我覺得名幼也有多很多種學生, 卷幼也有很多種學生, 我相信學校都係以小朋友能力來選人的, waiting可能只係有啲point達唔到學校嘅標準, 我覺得學校覺得有能力及適合的學生就會畀offer 我相信學校也不怕call waiting的

算啦,大家平常心,呢個遊戲需要好多正能量(emoji)

利申: 阿囡名幼,都係waiting

回覆 JennK 的帖子

請問點先知自己係WAITING?

Driftwoodv 發表於 22-9-8 10:07
回覆 Tpla 的帖子

應該唔係,因為我0係 deadline 前幾日先申請.我小朋友27號 in, 卷幼,有交 portfolio

same here

loki0530 發表於 22-9-8 11:52
回覆 JennK 的帖子

請問點先知自己係WAITING?

收到電郵要你自己login入去睇,電郵入面有去翻學校報名果個link

loki0530    發表於 22-9-8 12:28

記得上年第一批去interview的 響仲未知自行派邊間已出offer 對一些家長來說 若take offer便冇咗中自行的機會. 有些人就覺得早in完早些袋住offer安心些. 凡事睇兩面 或者遲些in都唔係壞事

其實唔係住東九的話,有offer都未必讀,遲d一定仲會要waiting既人in, 我諗佢分批姐。

f00130 發表於 22-9-8 13:42
記得上年第一批去interview的 響仲未知自行派邊間已出offer 對一些家長來說 若take offer便冇咗中自行的機 ...

但今年應該過左自行填表先出offer?定係未出自行結果就要取消自行如果有offer?