用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 郵寄物品到英國
樓主: Grace1010
go

[英國] 郵寄物品到英國  

Jennie 發表於 22-12-1 22:42
正常係唔寄得,嗰邊都有得賣,可 以去 boots 買。
不過我有偷寄[原排裝藥],連埋其他野一齊,我當candy  ...
明白,thank you

FionaBB 發表於 22-12-1 10:36
係嘞!我21/11 寄的,都係29/11 收到。但19/11 寄,到現在都未收到。
你19/11 件E express 收到未?
我15/11 嗰件仲停留left origin, 反而25/11 寄嗰件已經收到,26/11 的亦已到了英國,11月中嗰包裹唔知去咗邊

fefemom 發表於 22-12-5 10:46
我15/11 嗰件仲停留left origin, 反而25/11 寄嗰件已經收到,26/11 的亦已到 ...

仍然係 left for destination (emoji)

fefemom    發表於 22-12-5 11:35
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

我15/11 嗰件仲停留left origin, 反而25/11 寄嗰件已經收到,26/11 的亦已到 ...

我都擔心唔知份件去咗邊=.=
唔知可以點 check份郵包去咗邊呢

FionaBB 發表於 22-12-5 11:43
我都擔心唔知份件去咗邊=.=
唔知可以點 check份郵包去咗邊呢

我唔知點check ,上次差不多日子寄 E express 俾侄仔同阿女,收的日子就差咗 11日,不過總算收到。
FYI, 上次侄仔嗰幾本書遊咗23 calendar days

fefemom 發表於 22-12-5 12:52
我唔知點check ,上次差不多日子寄 E express 俾侄仔同阿女,收的日子就差咗 11日,不過總算收到。
FYI,  ...

fefemom 發表於 22-12-5 12:52
FYI,  ...

e-express 除了網上係無得check, 我上次經驗係照打hotline 2921 2222, 會轉去1823, 你講情況, 如同一日郵件多人問, 佢會酎情幫你跟

poonseelai 發表於 22-12-5 14:28
e-express 除了網上係無得check, 我上次經驗係照打hotline 2921 2222, 會轉去1823, 你講情況, 如同一日郵 ...
謝謝.

今日終於打咗去問,香港郵政 Check 到E express 到咗倫敦,佢話嗰邊冇update, 香港開file問,佢哋都唔會答。

fefemom 發表於 22-12-9 11:07
今日終於打咗去問,香港郵政 Check 到E express 到咗倫敦,佢話嗰邊冇update, 香港開file問,佢哋都唔會答 ...

到咗就好,我上次係文件出了問題,攪掂就可派件

poonseelai 發表於 22-12-9 11:24
到咗就好,我上次係文件出了問題,攪掂就可派件

希望聖誕前收到啦

FionaBB 發表於 22-12-5 10:59
仍然係 left for destination (emoji)
15 Nov 寄的E express 終於21 Dec 收到了,總算趕到聖誕前收。

Jennie 發表於 22-10-27 14:33
廚具, 我有寄, 我寫cutlery.

我多數都係寫dried food/ snack/ daily essential/ instant noodles/ seasoni ...

不好意思, 我想問下, 如果是寫snack  好似冇呢個item, 係咪唔一定要揀佢default 嘅item, 同埋數量點樣寫?因有糖,朱古力等好散

item 自己input, 唔駛㨂喎.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 發表於 23-1-2 00:24
item 自己input, 唔駛㨂喎.

我見佢有default item, 以為要跟佢個d,唔該哂你

fefemom 發表於 22-12-22 06:52
15 Nov 寄的E express 終於21 Dec 收到了,總算趕到聖誕前收。

我份件19/11寄,5/1才收到。好彩無寄失。

FionaBB 發表於 23-1-17 12:44
我份件19/11寄,5/1才收到。好彩無寄失。
唉......總算收到,寄咗個半月

請問可拆盒寄即影即有菲林?會唔會就唔洗打稅?