用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇人update Heathrow 入境情況?
樓主: Jennie
go

[英國] 有冇人update Heathrow 入境情況?   [複製鏈接]

YuYuMother 發表於 22-9-19 15:24
剛剛又話搞掂、而家等緊行李 但兩班機一齊等唔知等幾耐

我女都等緊行李,有brp 過關快啲
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

早上到都咁多人。。。9月尾都咁樣,中學開晒學了,唔知咩D機咁full

pigpigapple 發表於 22-9-19 16:08
早上到都咁多人。。。9月尾都咁樣,中學開晒學了,唔知咩D機咁full

好多大學9月尾先開學⋯⋯

其實係今日事頭婆出殯,好驚停飛。而家少咗人做野,乜都要等,特別係行李,但比上年返咗,無咁多野chk
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

回覆樓主:

阿仔過幾日到,希望吾駛等咁耐啦

另請問機場係咪有Wi-Fi?#mouth:因已買了火車票

bkfans123 發表於 22-9-19 16:19
阿仔過幾日到,希望吾駛等咁耐啦,因已買了火車票
我女都係買O左巴士飛返CARDIFF. 希望趕到.

Jennie 發表於 22-9-19 16:23
我女都係買O左巴士飛返CARDIFF. 希望趕到.

希望趕到啦,如果再買過會較麻煩
http://hk.myblog.yahoo.com/

另請問機場係咪有Wi-Fi?#mouth:,因已買了火車票
有wifi 呀.

Jennie 發表於 22-9-19 16:41
有wifi 呀.

好的,謝謝你

bkfans123 發表於 22-9-19 16:45
好的,謝謝你
你無叫GIFFGAFF 寄定張電話卡比你(香港地址)?係免費呀.  我之前都係咁. 臨飛至開卡. 不過未搞電話, 就唔好揀呢間電訊商, 學校一帶收得差. 見D 人用VOXI 多. 不過我女仲用緊, 因為卡入面有錢.

另請問機場係咪有Wi-Fi?#mouth:,因已買了火車票

除咗機場有 wifi,去鴨寮街買張英國電話卡,到埗即用,方便。

REPORT : CX 2251 (19/9 )

07:05 LAND
08:25 過IMMIRGRATION (有BRP)
10:20 拎齊行李

pigpigapple 發表於 22-9-19 16:08
阿女話好多大6學生同機. 其實都可能佢地炒貴晒D 飛都唔定

Jennie. Pauline_c
已有Giffgaff 咭,申請visa時亦都送左張電話咭,但怕佢手忙腳亂一時吾知點用

順便問下兩位有啲咩文件要帶?如TB report,Thanks

bkfans123 發表於 22-9-19 18:03
已有Giffgaff 咭,申請visa時亦都送左張電話咭,但怕佢手忙腳亂一時吾知點用:hap ...

VISA O個張臨飛開O左先啦. 有數據呀, 但你要排other passport , 咁就叫阿仔跑去immigration. 上年排O左3個鐘, 未計拎行李
我女係成個FILE 入境, CAS/ TB/ DSE REPORT/ FINANCIAL SUPPRT/ 做VISA O個D PRINT OUT. 但唔係樣樣睇.

bkfans123 發表於 22-9-19 18:03
已有Giffgaff 咭,申請visa時亦都送左張電話咭,但怕佢手忙腳亂一時吾知點用:hap ...
Original + 3 Copies
Passport and HKID
VISA
UKVI Decision Letter
CAS Letter

Air Tickets and Boarding Pass
Financial Support and Birth Certificate
TB test
UK Debit card and Credit card
Sim Card and Pin
Medical Record / Subscription issued by Doctor
long-term Medication
Windbreaker

阿仔用 folder 裝好方便 check,不過佢唔記得邊 d 有 check。

Jennie 發表於 22-9-19 17:24
REPORT : CX 2251 (19/9 )

07:05 LAND

趕得切搭巴士嗎?

回覆樓主:

清楚哂,謝謝你們

我諗住不用帶HKID 和 Birth Cert. 也是準備3 copies 嗎?好在有你哋提點

Jennie 發表於 22-9-19 18:11
VISA O個張臨飛開O左先啦. 有數據呀, 但你要排other passport , 咁就叫阿仔跑去immigration. 上年排O左3個 ...

係咪有BRP和未有BRP排吾同隊?未有BRP就排other passport 隊?

bkfans123 發表於 22-9-19 18:46
趕得切搭巴士嗎?
OK 呀, 坐緊 MEGABUS 啦.
‹ 上一主題|下一主題