用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield 幼稚園 vs 其他IS
樓主: jenf123
go

[其他] Anfield 幼稚園 vs 其他IS [複製鏈接]

我只係提供我在讀家長真實經驗比有興趣家長參考,是否覺得佢比其它學校「好」係睇家長個人需求喜好,係主觀既感受。香港有很多好學校,最緊要搵到自己合適。

請問讀anfield 係咪多數讀全日班?同埋k2面試出面既學校有無support? 有無課外活動可以參加?男女學生比例係咪多男仔啲?仲有校車好似唔太support 九龍區以外既家庭,交通會唔會有其他選擇?

考慮九龍塘K1插班中,謝謝(emoji)(emoji)

calbee1735 發表於 22-9-12 23:27
請問讀anfield 係咪多數讀全日班?同埋k2面試出面既學校有無support? 有無課外活動可以參加?男女學生比例 ...

Delete

請問讀anfield 係咪多數讀全日班?同埋k2面試出面既學校有無support? 有無課外活動可以參加?男女學生比例 ...

其實在IS幼稚園讀開,考出面學校Y1一般唔洗準備,都係傾下偈, 有啲會考phonics Anfield 都有教。
不過Anfield幼稚園少人,校車比較貴。

glo000 發表於 22-9-10 13:27

原本安排細女讀住local nursery 先,諗住小學先轉國際學校,點 ...

請問係邊間?

kinki2130 發表於 22-9-13 20:34
請問係邊間?

唔出名架,就返在我家附近

回覆 calbee1735 的帖子

半日班小朋友都學到好多嘢,但如果喺屋企同小朋友唔多講英文,咁全日班小朋友英文進步會更大更快。全日班學費只比半日班多少少,個人覺得好抵。男女一半一半,但overall全校又好似男仔多少少。

K2 term1時隔離班老師有同我地班小朋友做mock interview,班主任都有提大家記得報考小,包括報anfield Y1
‹ 上一主題|下一主題