用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請問有無補M2補習社介紹!
發新帖回覆
go

請問有無補M2補習社介紹!

仔M2考試多數合格多少少,想揾補習社補吓,但我又少見專補M2,麻煩有無介紹。謝謝!

回覆樓主:

同問

其實自已操數都得,到考評局網站買歷屆試題及答案,
慢慢自己在家操都可以的。

不過,我無見過我仔操數的,

我見到很多網友講子女做數做到生意失敗,做到懷疑人生。
但我仔仔係做功課做到晚上十點多就準備上床休息的。
從未見過網友說的生意失敗情節。

搵過,有幾間專補 M2,阿仔跟過 Bruce Lee,喺北角,阿仔滿意。

Mama1398 發表於 22-8-19 12:33
仔M2考試多數合格多少少,想揾補習社補吓,但我又少見專補M2,麻煩有無介紹。謝謝!
...
因孩子 M1 自修, M1 及 Core 數同時補 2 間, e study 由S4 開始而 BEYOND MATH 由S1 開始補到依家S6, 2 間對小女來講都好好, 希望幫到你

1) e Study Education Centre 陳 Sir (因孩子自修 M1 故單對單補) (亦可報恆常一班人咁補) (上環)
2) BEYOND MATH EDUCATION Centre (1 group 人咁補) (旺角)

小時了了 發表於 22-8-26 15:04
因孩子 M1 自修, M1 及 Core 數同時補 2 間, e study 由S4 開始而 BEYOND MATH 由S1 開始補到依家S6, 2 間 ...

請問是否可以同一屆DSE同時考學校科目及考自修的M1 ?

pccw2017 發表於 22-8-26 16:21
請問是否可以同一屆DSE同時考學校科目及自修M1嗎 ?

學校選修科 M1撞咗 Econ同一時間嘅上堂時間, 當時 2選1後決定學校上堂上 Econ, 而 M1確定咗學校可以代為報DSE一齊考但我哋要自學無得係學校上堂, 故我另外係出面補習社單對單自學自修 M1.

P.S. 同一屆只可以學校學生考生 or 自修生, 絕不能同一時間係學校學生考生+自修生

pccw2017 發表於 22-8-26 16:21
請問是否可以同一屆DSE同時考學校科目及考自修的M1 ?

是的,我女學校最多可修3X,但亦有同學自修M1/M2科,可安排考校內試,(不過自修要學校批准),等於4X。

不過間間中學做法唔同,問清楚自己中學。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

小時了了 發表於 22-8-26 16:33
學校選修科 M1撞咗 Econ同一時間嘅上堂時間, 當時 2選1後決定學校上堂上 Econ, 而 M1確定咗學校可以代為報 ...
明白. 謝謝你的解釋 !

gracelam 發表於 22-8-26 16:35
是的,我女學校最多可修3X,但亦有同學自修M1/M2科,可安排考校內試,(不過自修要學校批准),等於4X。

不 ...
好的. 謝謝 !

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主按:含有PM回文,請看基本版規第一項
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

因孩子 M1 自修, M1 及 Core 數同時補 2 間, e study 由S4 開始而 BEYOND MATH 由S1 開始補到依家S6, 2 間 ...

請問Estudy有沒有補F1-F4 Maths 恒常班?大約多少錢?陳Sir教得好嗎?

Mama1398 發表於 22-8-19 12:33
...

北角學研李sir專補數,有m1m2,介紹去的朋友仔都有讚冇彈,不過未必有位就真

adagrape 發表於 22-8-31 19:41
北角學研李sir專補數,有m1m2,介紹去的朋友仔都有讚冇彈,不過未必有位就真
...

學研補數,尤其是m2真是非常好。

Happyhappylive 發表於 22-8-25 19:47
同問
最後阿仔搵咗邊間補?

m2 上網學

adagrape 發表於 22-8-31 19:41
...

請問有網課嗎?

好似好少地方有得補m2?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊