用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 請教NET上門收費
go

請教NET上門收費 [複製鏈接]

想請教一下NET上門教K英語收費

英國人、6年國際幼稚園教英文經驗
、有相關教育證書

一小時$600-800是否正常收費?未請過所以想了解下,謝謝
   2    0    0    0

Adiezz 發表於 22-8-9 14:52
想請教一下NET上門教K英語收費

英國人、6年國際幼稚園教英文經驗

係貴,邊間國際幼稚園?我覺得一般$500?
我聽過一個之前教德瑞的,收$800一個鐘都多人到都要排waiting, 香港家長真係好捨得。

964000 發表於 22-8-9 17:59
係貴,邊間國際幼稚園?我覺得一般$500?
我聽過一個之前教德瑞的,收$800一個鐘都多人到都要排waiting,  ...

驚影響對方唔開名了,唔係出名個批IS K,本地家長亦較小會留意

我都聽過有啲熱門既要好早排隊,而且都要$700-900一小時

我未請過NET所以想了解下,我本身都覺得400-500會合理啲,但係咪教師所以係會去到600-800?

Adiezz 發表於 22-8-9 19:06
驚影響對方唔開名了,唔係出名個批IS K,本地家長亦較小會留意

我都聽過有啲熱門既要好早排隊,而且都要$ ...

可能係咁不如返IS/雙語幼稚園仲抵,$8000學費除返開一日才$300+

964000 發表於 22-8-9 22:06
可能係咁不如返IS/雙語幼稚園仲抵,$8000學費除返開一日才$300+

有返私幼,不過一直經歷停課水平好似唔夠,所以考慮緊搵上門跟一跟

Adiezz 發表於 22-8-9 23:13
有返私幼,不過一直經歷停課水平好似唔夠,所以考慮緊搵上門跟一跟

來緊希望幼稚園唔洗再停課啦,佢哋真係好大影響,最大得益私補。

原來要咁貴呀

要咁貴,native speaking 自學就可以了。

簡單啲來講 發表於 22-8-13 20:03
要咁貴,native speaking 自學就可以了。

始終屋企無英文語境,同屋企有語境既差異都明顯,所以想拉近啲

Adiezz 發表於 22-8-14 01:20
始終屋企無英文語境,同屋企有語境既差異都明顯,所以想拉近啲

我小朋友都係屋企自己學英文。我識朋友係上美國中小學開辦的網課,每課大約1個鐘,有分演講,閱讀,寫作課,全部係美國公立學校註冊教師教學。一課也只不過200多HKD,佢女初小就開始上,到依家快畢左業三私年年英文考第一。佢要我參加,我都嫌貴。香港家長真捨得花錢

除非以後要放洋,上國際學校。幼稚園在我看來,最好不要那麼偏重英文,以母語教學為主,不然上到小學會明顯削弱學習母語係中文的能力。變成從小就不愛中文,這種局面係要花好大力才能改變。

簡單啲來講 發表於 22-8-14 01:51
除非以後要放洋,上國際學校。幼稚園在我看來,最好不要那麼偏重英文,以母語教學為主,不然上到小學會明顯 ...

我兩文三語都想幫佢學得好啲,中文暫時可以,但英文說話能力未得
英文自己幫唔到好多,所以如果有需要我都願意使錢,特別係幼童階段

600-800 即係600定800?
Covid 前請過一排,$500 但應該冇6年經驗。貌似90後英國人,喺香港教咗2-3年國際幼稚園。
我覺得600 好合理800 我就唔捨得了
夠訂個Disney+ 一年乜英文都有得學,雖然screen time 要控制好

yiqiyihui 發表於 22-8-15 02:36
600-800 即係600定800?
Covid 前請過一排,$500 但應該冇6年經驗。貌似90後英國人,喺香港教咗2-3年國際幼 ...

問了幾位,收600、700、800都有,收600那位私補經驗比較淺,收700-800都話有5年以上私補經驗,最近決定會揀其中一位收700試下

我都有俾小朋友睇片,K1開始每日約20-30分鐘,小朋友聽英文問題唔大,但說話能力弱,只能夠講好簡單句子,有時亦唔肯回答

今年學期完結時見到其他同學都原來已經係中英流利,覺得自己培養得唔夠好,所以想搵個NET俾佢習慣溝通,亦教下佢其他英文

Adiezz 發表於 22-8-15 10:02
問了幾位,收600、700、800都有,收600那位私補經驗比較淺,收700-800都話有5年以上私補經驗,最近決定會 ...
依家香港物價真係高得好離譜網上平台同美國同英國人學,起碼平一半
但要zoom 囉

yiqiyihui 發表於 22-8-16 19:38
依家香港物價真係高得好離譜網上平台同美國同英國人學,起碼平一半
但要zoom 囉
...

太細個唔想用網課,面授會好啲,特別現階段想佢學好啲會話和發音

我出面上緊一個NET教既phonics班都要400,有時的士來回會使多100-150,出去小朋友又攰啲,所以就諗不如請上門,好過出街上多一堂,係貴啲不過想試一段短時間

Adiezz 發表於 22-8-17 11:26
太細個唔想用網課,面授會好啲,特別現階段想佢學好啲會話和發音

我出面上緊一個NET教既phonics班都要400 ...
咁又係。出去400 group class 咁上門1:1 600-800 對比起又唔貴

Adiezz 發表於 22-8-17 11:26

我出面上緊一個NET教既phonics班都要400 ...

請問NET phonics 喺邊區?可以介紹嗎?

回覆 Adiezz 的帖子

$600 - $800 真係好貴..
不過如果教得非常好, 我都願意排.

我聽講有D 樂器老師去到 $1800-2300/ 小時... 同意之前所講, 香港人真係好捨得俾錢 (包括我自己)

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
‹ 上一主題|下一主題