用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 想安排去英國讀書,有冇好agent介紹
go

[英國] 想安排去英國讀書,有冇好agent介紹  

Hi 各位家長,

請問有冇人可以介紹agent?謝謝

llc001 發表於 22-8-2 22:08
Hi 各位家長,

請問有冇人可以介紹agent?謝謝

agent十呃九騙

亂介紹!

咁點算,自己又唔太清楚,有冇介紹?
my son BIRTH DATE :14/02

llc001 發表於 22-8-3 11:25

讀大學還是去讀中學?

sleung2020 發表於 22-8-3 07:30
agent十呃九騙

咁又唔好咁講,我仔間學校都係agent介紹,唔通全間學校都係俾人呃咩,人哋介紹俾你你都要自己去分析下做吓功課囉⋯⋯我覺得如果完全冇頭緒agent係可以幫到手,起碼全個流程有人帶住做唔使自己盲摸摸囉

https://whitehouseguardians.co.uk/  我用這家

agent十呃九騙

次次有人問agent你都好大反應, 你係咪受過agent心理創傷?   

回覆樓主:

我間學校透過agent既,我無比人呃囉,相反仲覺得follow up得好好

去 British Council 睇吓,攞個 idea 先

如果中學,來來去去都係嗰幾間,你要貨比3家,搵多一兩間問,agent 唔會收你錢,但有啲agent 可能會推一啲比得起佣金嘅學校比你。自己去嗰間校網再了解多啲

wonglwy 發表於 22-8-3 11:55
咁又唔好咁講,我仔間學校都係agent介紹,唔通全間學校都係俾人呃咩,人哋介紹俾你你都要自己去分析下做吓 ...

好多人俾人呃咗都唔知,我唔係講你

longlokma 發表於 22-8-3 12:24
次次有人問agent你都好大反應, 你係咪受過agent心理創傷?   
...

哈哈,我一開始聽過一個agent嘅talk,再同佢哋傾過,研究佢哋嘅生存之道,上網做吓research,睇吓呢個谷啲人經agent揾嘅學校,十居其九都好麻麻,真係好痛心香港家長一年使幾十萬去養一班騙子

longlokma 發表於 22-8-3 12:24
...

咪係!好似買保險一樣,Agency必定有好壞之分,唔明點解要咁激動
Agency都比左好多意見我,好唔好自己過濾,無話呃唔呃,佢地又唔係收我錢,我唔覺有咩問題
好多人成日疑神疑鬼覺得比人呃#mouth:,都唔知呃左咩

其實一開始毫無頭緒既,我覺得揾Agent比下意見先都無壞,貨比三家,遇到跟得好既Agent系好,跟得唔好既系唔好。首先將自己心目中想要既條件揾2家Agent問下,
跟住自己上果間學校既校網望下,然後再上黎BK問下意見其實都無壞,又唔使錢既,不過未決定邊間就先萬唔好比護照個人資料Agent。我用過好大型陳生果間,佢地大把生意唔憂做,跟得好Hea,介紹比你都系學店A工廠(應該傭金高),另外AA相對系有交帶既,比既資料都頗詳細。

請問仔/女?
幾大個?

回覆 llc001 的帖子

我之前都係完全冇頭緒, 所以去左幾間AGENT去聽下, 因為係唔收費, 所以聽完都明多左好多.
之後,我再問左D朋友, 我覺得親身用過好重要, 特別係一D大AGENT, 差距係好大好大, 所以要問埋用邊位CONSULTANT.

agent十呃九騙
唔一定

siumimama 發表於 22-8-3 17:19
回覆 llc001 的帖子

我之前都係完全冇頭緒, 所以去左幾間AGENT去聽下, 因為係唔收費, 所以聽完都明多左好 ...
對,如果毫無頭緒,揾間AGENT問下,其實無壞,反正免費。

我完全靠Agent 介绍,我自己英文不好