用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民幼K1 pm轉am
go

民幼K1 pm轉am [複製鏈接]

前前後後寫左3封信申請pm轉am, 但都係無結果
其實究竟要成功轉到am, 係要寫咩reason? 定係randomly pick up?
老人家接送,親子關係,家校合作已經咩都寫晒, 請問有無高人指點仲應唔應該繼續寫信? 入左K1, 係咪都keep住寫?

謝謝大家幫忙!
   0    0    0    0

同問,之後重有冇機會轉到

回覆 littlerb85 的帖子

我估機會好微🥹🥹

除非有人退學 如果唔係 我地都無機會

知道部份學校係跟收信先後次序安排,所以之前教朋友一收到offer 盡快寫信,結果真的成功轉到am。或者試下打去學校問下情況

miniKK 發表於 22-7-25 23:45
知道部份學校係跟收信先後次序安排,所以之前教朋友一收到offer 盡快寫信,結果真的成功轉到am。或者試下打 ...
上年經驗分享:

我地上年有K1 pm offer, 封轉am信係連埋accept offer封信一齊交俾學校, 最後轉到am

至於係唔係跟次序, 定係其他因素, 就真係唔知

學校當時話要到第一次註冊先交信,所以註冊連信已經第一日交左,仲要排頭幾個交. 不過民幼應該唔係睇先到先得, 佢地睇sibling or relatives有無讀緊民生, 我見有部份本身備取生入pm , 佢地交信交咁遲過我地呢班正取生咁多 都能夠成功轉am, 有D唔公平

上星期六已call晒轉am, 而家諗緊仲繼唔繼續寫信?
‹ 上一主題|下一主題