用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 9月去英國機票 — Thai Airway ...
發新帖回覆
go

[英國] 9月去英國機票 — Thai Airway

請問有沒有人試過, 泰國轉機? 

回覆 Ssend 的帖子

買泰航, 也有考慮, 但怕改機票或取消會否很難或不可以, 現在太多變數

如果價錢差不多,漢莎,芬蘭,阿聯酋,卡塔爾呢D會唔會好D?

Ssend 發表於 22-7-19 12:56

買左9月中泰航,價錢比較平,香港飛曼谷,曼谷飛英國都係坐泰航,好似好過坐兩間唔同嘅航空公司。我見有香港CS電話,上網可以自己改機票,應該ok掛。

tungmom 發表於 22-7-31 17:42
買左9月中泰航,價錢比較平,香港飛曼谷,曼谷飛英國都係坐泰航,好似好過坐兩間唔同嘅航空公司。我見有香 ...

你好,泰航香港飛泰國只需兩小時左右,比起星航飛新加坡四小時好,可否待你孩子9月中完成行程後告知一下意見?先謝謝你
http://hk.myblog.yahoo.com/

bkfans123 發表於 22-8-1 13:36
你好,泰航香港飛泰國只需兩小時左右,比起星航飛新加坡四小時好,可否待你孩子9月中完成行程後告知一下意 ...

冇問題,見泰航真係冇乜人講,我買嘅時候都15/16,樂意分享,希望一切順利!

tungmom 發表於 22-8-1 17:07
冇問題,見泰航真係冇乜人講,我買嘅時候都15/16,樂意分享,希望一切順利!
...

謝謝你呀
係啦,吾知點解好似無咩人搭,但我問過啲youtube 又話ok 喎,話Bkk都係轉機嘅大站

回覆樓主:

泰航飛曼谷是短程,機種也好,舒適,但通常要在曼谷等4個鐘轉機

回覆樓主:

前幾日終於同亞囡去完英國settle down一切後回港,想分享下坐泰航經驗。由於遲買機票,去程只買到轉機16個鐘,但回程2個鐘嘅機票。初時都好擔心16個鐘點過,但曼谷機場所有店舖都開晒。又有泰式按摩店,我地行下食下野同做按摩,跟住輪流瞓一覺就轉機。如果早訂,其實機場內是有兩間酒店,唔使出境價錢亦唔貴,當然有得揀我唔會再揀16個鐘。佢有航班係通常4個鐘,我覺得完全可以。泰航服務幾好,行李直遲英國機場,兩程boarding pass喺香港check in時攞埋,轉機只需再過一次安檢。我經Trip.com買,所以有問題都係打比佢地問,冇咩問題。單程個張5000幾,來回個張$11000幾,以開學旺季黎講算平,去程同喺英國搭去泰國個程都滿座,泰國回港個程就1/3滿。來回都冇delay,整體經驗唔錯,都係轉機一個好選擇。

tungmom 發表於 22-10-2 00:29
前幾日終於同亞囡去完英國settle down一切後回港,想分享下坐泰航經驗。由於遲買機票,去程只買到轉機16個 ...

謝謝分享
真係吾錯喎,本身喜歡泰國嘅更可順便去按摩

前幾日終於同亞囡去完英國settle down一切後回港,想分享下坐泰航經驗。由於遲買機票,去程只買到轉機16個 ...
謝謝分享~ 下次可以考慮多個選擇 ^^

我考慮明年買張單程明年暑假回港,應該都可以經trip.com買吧

edithtsoi 發表於 22-7-19 14:10
回覆 Ssend 的帖子

買泰航, 也有考慮, 但怕改機票或取消會否很難或不可以, 現在太多變數 ...

l

Bangkok 要留意是不是同一個機場

Ssend 發表於 22-7-19 12:56

上年9月搭泰航曼谷轉機,一齊正常,無乜好或不好。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊