用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 體藝中學 難考嗎?
樓主: angiechiu9
go

體藝中學 難考嗎?

醒目開學勳章 王國長老

happybbpig 發表於 22-7-25 06:33
回覆 miriam 的帖子

為什麼如入了這間就沒自行,大抽獎?
體藝係優先取錄所有學生, 就算自行其餘兩間都收, 只要體藝取錄左, 自行兩間都要放棄
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

happybbpig 發表於 22-7-24 04:19
籃球青苗去邊度學?

如果係籃總既青苗要選拔, 要有基本技巧, 街外女子隊印象中有一隊叫"立方體'幾多人

請問如果叩门,要帶小朋友去嗎?

alicemelon 發表於 22-7-25 15:58
請問如果叩门,要帶小朋友去嗎?

可以先打電話問下程序

happybbpig 發表於 22-7-24 04:23
我女都好動,只學過排球幾堂,又話想打籃球,都唔知佢係咪三分鐘熱度😂

quote]angiechiu9 發表於 2 ...
入唔到體藝都可以考慮林大輝一樣都係有好多PE堂

angiechiu9 發表於 22-7-19 11:17
我女黎緊升小六,二線小學,一心係入體藝,因為佢知道可以一星期上7堂PE堂之後,就發奮溫書,呈一 英文A,  ...

絕對有機會 如果體藝在校際有冠軍奬項 女拔都有機申請到

醒目開學勳章 王國長老

pccw2017 發表於 22-7-25 21:43
入唔到體藝都可以考慮林大輝一樣都係有好多PE堂
兩間banding爭好遠喎
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 22-7-19 14:17
最重要係你知道入到體藝, 就會無左自行同大抽獎資格, 只要無悔點解唔試呢

我囡已畢業, 當年我同佢都只向體 ...

入到呢間讀書方面點?唔會谷嗎?

醒目開學勳章 王國長老

gilgilgilgil 發表於 22-7-26 11:38
入到呢間讀書方面點?唔會谷嗎?
間間學校都谷, 只係你抱咩心態入去讀

mch411 發表於 22-7-25 15:29
如果係籃總既青苗要選拔, 要有基本技巧, 街外女子隊印象中有一隊叫"立方體'幾多人
...

你未打青苗前,在立方體學?初學還有哪間介紹?

happybbpig 發表於 22-7-26 14:32
你未打青苗前,在立方體學?初學還有哪間介紹?
我個係仔, 時間唔就冇打青苗, 打開果隊得男子隊,女子隊唔多, 康仁 同 C2 好似有

mch411 發表於 22-7-27 08:59
我個係仔, 時間唔就冇打青苗, 打開果隊得男子隊,女子隊唔多, 康仁 同 C2 好似有
...

好,我睇下

happybbpig 發表於 22-7-24 04:19
籃球青苗去邊度學?

你留意籃球總會 一年一次要選拔