用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 已解決
樓主: Ladyfafa
go

已解決

淨係諗SMC vs 民生做新袍,SMC 都高幾班….. 第時仲有得世襲!

sandra1004 發表於 22-7-19 08:16
天神少過25人一班,學校老師有愛心耐性,係津校中好好的選擇
利申,上年係叩門offers選擇了天神
...

請問系叩門天神係咪要做中英數試卷(合計一個半小時)請問可以分享下點準備中文同數學?中文係咪要識得做重組句子 或者閱讀理解?數學要做到咩程度呢?例如小一?感謝(emoji)

Nicole1989806 發表於 22-9-19 23:25
請問系叩門天神係咪要做中英數試卷(合計一個半小時)請問可以分享下點準備中文同數學?中文係咪要識得做 ...

我冇問過阿女詳細考乜野,中文好似係有閱讀理解,可從日常睇故事書學習中文,數學應該都會有文字題,我女講過老師會讀題,可能專注力高都有幫助

sandra1004 發表於 22-9-20 01:36
我冇問過阿女詳細考乜野,中文好似係有閱讀理解,可從日常睇故事書學習中文,數學應該都會有文字題,我女 ...

謝謝分享

sandra1004 發表於 22-9-20 01:36
我冇問過阿女詳細考乜野,中文好似係有閱讀理解,可從日常睇故事書學習中文,數學應該都會有文字題,我女 ...

數學可唔可以自己睇題目做,唔聽老師讀?

點解要delete題目?之後d人咪無得search黎參考

Jean1769 發表於 22-9-21 14:09
因為個人目的已達到, 其他人點關我乜事

ok3 發表於 22-9-21 16:57

仲要全部回覆變成謝謝

Jean1769 發表於 22-9-21 14:09
俾其他人知道我既策略咪多個對手, 緊係過河拆橋啦~

ok3 發表於 22-9-21 16:57

自私到一個點。。。

已mark低呃位版友個大名,以後其有關天神/SMCC的提問一概無力回答。

PS:建議「洋房」級版友不可開帖,問野請用真身。
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

真係自私到冇朋友系列