用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 國際幼稚園的選擇
go

[其他] 國際幼稚園的選擇

我想小朋友小學讀國際學校, 那幼稚園除左一條龍嘅, 例如ESF, NAIS, SIS…等等, 仲有咩選擇? 會唔會有對升國際學校有利嘅幼稚園嫁? Thanks(emoji)(emoji)(emoji)

Tutor time, pips, Fairchild 啲小朋友大部分都係升國際學校

YMCA of HK Christian international

如果你打算俾小朋友小學讀國際學校,建議都係俾小朋友讀國際學校會好啲。除非你本身屋企都係同小朋友講開英文,如果唔係真係過唔到小一面試嗰關。

回覆 gobears 的帖子

Thanks, 多謝你推介. 我睇左佢哋嘅升學數據都好好,
知唔知道讀呢D學校嘅學生,
其實佢哋係咪大部分都拎住PASSPORT嫁?
我無PASSPORT, 係咪個入學機會會變得微D?

回覆 penp0319 的帖子

多謝你的推介, 我會詳細研究^^

回覆 sonokosy 的帖子

佢22/23升K1, 我遲左做決定, 唔知仲有邊間仲有學額,
所以先諗搵間全英嘅幼稚園比佢接觸多D英文.

BSMH 發表於 22-7-1 21:28
回覆 sonokosy 的帖子

佢22/23升K1, 我遲左做決定, 唔知仲有邊間仲有學額,

九龍定香港?
試吓Anfield, Woodland, Box hill
有時下午班仲會有位

回覆 964000 的帖子

多謝你的推介
九龍香港都可以, 但係Prefer AM...

BSMH 發表於 22-7-2 03:18

多謝你的推介

8月中開學前如有人甩底,到時學校要臨時call人,睇吓可否執死雞,但其實好多IS現在巳經放緊暑假,而家申請都唔知有冇人處理。

David Exodus Kindergarten, 在大圍區,小校一間,你可打去問下有冇AM位。不過校車應該無乜選擇,預咗自己接送。佢係主力英語教學,以前嘅學生多入國際學校,近年轉了校長,唔知placement 如何。

BSMH 發表於 22-7-2 03:18

多謝你的推介

我諗tutor time有機會有AM位。有幾間分校。

Kendall International Preschool? 應該長沙灣或者鰂魚涌都有分校。創辦人校監從前係HKIS同CDNIS校長。

有開summer camp嘅細校應該仲有人招呼你其實細校幼稚園anytime 都收生...

仲有可以考慮Kingston

堅尼地城wilderness international kindergarten,90%都係外國小朋友👍🏻