用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Del  

delete

Hi, 昨天考筆試,我哋插P5,我囡都話中文最難。我哋小三小四小五同一日考,目測400-500人左右(全部)。希望之後會收到好消息啦。我考試前有爬文,剛剛又再睇。雖然知道學校選人有好多因素,但考得都係心存希望嘅。上年好似收咗好多人每級都有十幾個,消息真假就唔知,但都係上年考插班的文寫的。真後悔上年冇試插班,希望今年都同上年差唔多位喇。祝大家好運。

插p5見到number 去到9x, 唔知最後有幾多

dawn8222001 發表於 22-6-28 08:02
Hi, 昨天考筆試,我哋插P5,我囡都話中文最難。我哋小三小四小五同一日考,目測400-500人左右(全部)。希望 ...

Deleted

我們也是上星期五考插小六,接放學編號去到143,希望大家也收到好消息。

係,我見上年討論得好積極! 做家長等待呢個時間真係好漫長,所以希望大家有空多啲上嚟互通消息/交流,勉勵下大家和自己P.S.多謝樓上嘅媽媽提供嘅消息

係咪應該今個星期收面試通知?

回覆 winner100 的帖子

准考證那封信寫Latest by 11th July, 應該不是今星期。

jesusloverabbit 發表於 22-6-28 09:01
我們也是上星期五考插小六,接放學編號去到143,希望大家也收到好消息。

如果編號到143,咁唔算好多人報
舊年收咗廿個小六插班,機會好大,加油!

回覆 peanutbuttercup 的帖子

謝謝你鼓勵!大家加油!

jesusloverabbit 發表於 22-6-28 09:19
回覆 winner100 的帖子

准考證那封信寫Latest by 11th July, 應該不是今星期。

上年信好似話7月7號前有通知,但結果最先有人報喜係7月8 7月9都有人收到call。如果今年都係咁嘅情況,即係我哋最早都要11號先可能會收到電話或者12號。跟住好似係一星期後面試。
純粹爬文分析

慢長的盼望.......交完准考證都沒留意有寫。仲以為考完1-2日有消息。

dawn8222001 發表於 22-6-28 09:39
上年信好似話7月7號前有通知,但結果最先有人報喜係7月8 7月9都有人收到call。如果今年都係咁嘅情況,即係 ...

Deleted

NevilleT 發表於 22-6-28 09:55
但我爬文見到有一年25/06考,27/06已經call啦,似乎年年唔同。等待嘅心情真喺……所以有消息希望大家可以 ...

係?如果能早些就好,唔洗等得咁辛苦 咁希望大家有消息就上來報喜

昨日參加考試,亞女話數學簡單,做完檢查一遍之後時間仲有剩。中文多字不會寫(估計使用教材唔同)。英文做不完,上一年不會來不及做完。

回覆 NevilleT 的帖子

對呀,前幾年大家都好積極。今年好似冇人討論,唔知道點

阿女上年有幸插班成功,有2nd in的可以PM我,分享一下。

回覆 cessna88 的帖子

Thanks a lot!

回覆 cessna88 的帖子

謝謝你!

cessna88 發表於 22-6-28 12:21
阿女上年有幸插班成功,有2nd in的可以PM我,分享一下。

你小朋友當年做written test 係咪都基本上識晒?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊