用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 倫敦 LHR check-in counter 報料區 2022
go

[英國] 倫敦 LHR check-in counter 報料區 2022  

相信子女們在未來數週,會陸續從LHR 回港。 希望可以知道每天(前一、兩天)的機場交通和check-in 情況,以提醒子女作適當的準備。
謝謝!

到港航班(溶斷正在生效)
https://www.coronavirus.gov.hk/pdf/flight_suspension_list.pdf

阿女在29/6坐薀莎轉機返香港,希望不會再溶斷。  集氣中…..

mama64 發表於 22-6-20 14:58
相信子女們在未來數週,會陸續從LHR 回港。 希望可以知道每天(前一、兩天)的機場交通和check-in 情況,以 ...

昨天剛到Heathrow, 出機場時見入機場條路塞哂車, 司機話呢兩日入Heathrow都係咁。喺機場等行李時,聽到個cleaning lady 講departure 超碼要兩小時過custom。

回覆樓主:

已安排阿女早1日係機場附近酒店住一晚再打算叫阿女1100-1200 check out去機場, 已預早4小時的了!希望順利

vickynicky 發表於 22-6-20 16:30
昨天剛到Heathrow, 出機場時見入機場條路塞哂車, 司機話呢兩日入Heathrow都係咁。喺機場等行李時,聽到個cl ...
Around what tme?Thanks!

相信子女們在未來數週,會陸續從LHR 回港。 希望可以知道每天(前一、兩天)的機場交通和check-in 情況,以 ...

我家女兒29號漢莎轉機返,希望順利

請問各位搭乘CX在T3 ,邊間酒店最近T3 ?

先謝謝!!

Aerotel Heathrow 細但清潔,超近

喵咪媽 發表於 22-6-20 19:58
請問各位搭乘CX在T3 ,邊間酒店最近T3 ?

先謝謝!!

Hilton Garden Inn Terminal 2 & 3

mansuper 發表於 22-6-20 20:04
Aerotel Heathrow 細但清潔,超近

謝謝回覆!!

請問步行可到達T3嗎??要行多久??
因我女有2個行李喼

llmom 發表於 22-6-20 20:06
Hilton Garden Inn Terminal 2 & 3
謝謝回覆!!
請問容易行去T3嗎?
我女有2個行李喼

喵咪媽 發表於 22-6-20 20:16
謝謝回覆!!
請問容易行去T3嗎?
我女有2個行李喼

帶埋行李行大約10分鐘

llmom 發表於 22-6-20 20:31
帶埋行李行大約10分鐘

要扶手電梯上落嗎??
唔好意思我咁多問題,我怕佢帶住2個喼佢搞唔掂。

先謝謝!!

喵咪媽 發表於 22-6-20 20:12
謝謝回覆!!

請問步行可到達T3嗎??要行多久??

非常近,三分鐘都唔使

mansuper 發表於 22-6-20 20:50
非常近,三分鐘都唔使

謝謝回覆!!

造福人群

喵咪媽 發表於 22-6-20 20:58
謝謝回覆!!

不用客氣

vickynicky 發表於 22-6-20 16:30
昨天剛到Heathrow, 出機場時見入機場條路塞哂車, 司機話呢兩日入Heathrow都係咁。喺機場等行李時,聽到個cl ...
請問係咪起departure 過咗custom 先check in ? 定係Check 咗in 至過custom? 明天開始仲鐵路大罷工添,好擔心。

dlh525 發表於 22-6-20 16:41
已安排阿女早1日係機場附近酒店住一晚再打算叫阿女1100-1200 check out去機場, 已預早4小時的了!希望順利
...
我仔明天機,好後悔無安排早一日到機場。

yuyueng 發表於 22-6-20 22:01
我仔明天機,好後悔無安排早一日到機場。

我女撞25號罷工嗰日!! 一知道就即時決定改早24號落London. 希望順利(emoji)(emoji)

我睇到有人話fly ready 條link未update, 所以仲係要upload埋張iso cert. 如果係就最好準備埋, 唔知有冇人可以證實到?