用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問倫敦酒店推介?
go

[英國] 請問倫敦酒店推介?

第一次去英國,陪亞仔喺英國玩一個星期先送佢入學,請問有冇酒店推介?
或者Airbnb都得 thx

我仔倫敦讀書,我哋過親去多數揀Hammersmith 站附近酒店住。嗰邊房租相對平啲,酒店新啲…由LHR機場坐可直達,有4條火車線經過出入都幾方便。倫敦好多酒店已有一定歷史,最怕夏天住無冷氣及要行樓梯酒店

自己依家多數都住Premier Inn,集團式,多分店,價錢唔算貴,梗有一間喺左近。

我都係,必住premier Inn,梗有一間喺左近,最好嘅就係佢有好多family Room可以住四個人,但和雙人房價錢一樣。佢唔係豪,但係好decent. 我係倫敦住過Premier Inn Hammersmith 和 Premier Inn Southwark,兩間都好好,前者因距離市中心遠DD,所以幾平啲,但都好方便,我覺得最value for money. Buffet早餐都唔錯.

也想知道,有無倫敦B&B介紹,想體驗下B&B

gdluck777 發表於 22-6-19 10:15
我都係,必住premier Inn,梗有一間喺左近,最好嘅就係佢有好多family Room可以住四個人,但和雙人房價錢一 ...
重有小朋友早餐免費。

aa4142010 發表於 22-6-19 01:30
第一次去英國,陪亞仔喺英國玩一個星期先送佢入學,請問有冇酒店推介?
或者Airbnb都得 thx
...

其他網友提議嘅Premier Inn係一個好選擇,Hammersmith附近都有,至於倫敦airbnb,好嘅而地點好其實唔平,平嘅區域未必啱住,除非你好熟倫熟

我自己去就住Citadines ,有煮食爐 微波爐/多士爐。一家三口住Premier Inn平靚正。Hilton Euston 都有三人房。

foxli 發表於 22-6-19 10:27
重有小朋友早餐免費。

呢個正

想問下邊間premium inn較方便去d景點玩?
我都同樓主一樣,帶仔開學亦從未去過uk,謝謝各位幫忙

Mandy2005 發表於 22-6-19 23:15
...

可以一齊交留下, 仲未plan行程

aa4142010 發表於 22-6-19 23:16
可以一齊交留下, 仲未plan行程

我都想知有邊度值得去,因為我留4日倫敦玩咋
暫時上網搵London eye,波蘿市場,遊泰吾士河,巨石陣呢d

Mandy2005 發表於 22-6-19 23:19
我都想知有邊度值得去,因為我留4日倫敦玩咋
暫時上網搵London eye,波蘿市場,遊泰吾士河,巨石陣呢d
...

你幾多號起飛?幾多號回港?

aa4142010 發表於 22-6-19 23:21
你幾多號起飛?幾多號回港?

我地10/9飛,我就20/9回港
你地呢?

Mandy2005 發表於 22-6-19 23:22
我地10/9飛,我就20/9回港
你地呢?

我24/8飛, 應該5/9走,但我仲未買回票機票因為仲未book到隔離酒店

我今日睇過隔離酒店,好爆下,你快手攪喇

Mandy2005 發表於 22-6-19 23:29
我今日睇過隔離酒店,好爆下,你快手攪喇

Okok thx thx

Chole 發表於 22-6-19 15:20
我自己去就住Citadines ,有煮食爐 微波爐/多士爐。一家三口住Premier Inn平靚正。Hilton Euston 都有三人 ...
請問Citadines有冷氣嗎?

kkluk 發表於 22-6-19 23:48
請問Citadines有冷氣嗎?

我住過Citadines High Holborn 同埋 Citadines Paris Opera 都有冷氣。

Mandy2005 發表於 22-6-19 23:15
...

我自己覺得king cross果間幾方便,機場過去又方便,去劍橋,哈利波特片場又方便,9 3/4月台,去邊都方便,去倫敦除主要景點,哈利波特片場係必去,不過好難買飛,重有可以睇吓歌劇,孤星涙,Hamilton同被詛咒的孩子。