用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 補數學……學斯、超研
go

補數學……學斯、超研 [複製鏈接]

想補數學,大家有無補過學斯、超研呢?邊間好啲?
   68    0    0    0

回覆 dandan2006 的帖子

中幾?補拔尖同補底是唔同的!

仔仔錫錫你 發表於 22-6-15 14:33

中幾?補拔尖同補底是唔同的!
中一,數學成績中上,想保持成績,不退步

dandan2006 發表於 22-6-15 15:44
中一,數學成績中上,想保持成績,不退步

超研幾好呀!大中二補到依家中四,佢都係數成績中上,想佢最少保住+衝上D。數成績有進步,依家大概中上上。未到最頭。

有暑期班,開始左報名。要補HY Lau。

中上都唔差,其實間中多啲做下數都OK,小朋友全級平均分由中間都上到八十幾. 衹是多睇YOUTUDE關於數學片都學唔少野.亦都因此越做越愛上數學.唔一定要外補,當然如果怕有沉迷電子產品就無辦法.

kirstyau 發表於 22-6-16 15:26

超研幾好呀!大中二補到依家中四,佢都係數成績中上,想佢 ...
好的, 謝謝回覆

天外之人 發表於 22-6-16 15:52

中上都唔差,其實間中多啲做下數都OK,小朋友全級平均分由中間都上到八十幾. 衹是多 ...
謝謝分享

天外之人 發表於 22-6-16 15:52

中上都唔差,其實間中多啲做下數都OK,小朋友全級平均分由中間都上到八十幾. 衹是多 ...

請問看甚麼YouTube, 能夠介紹我嗎?因為我女怕數,補習班不行。
(emoji)(emoji)‍♀️

carryoncarry 發表於 22-6-20 12:53
請問看甚麼YouTube, 能夠介紹我嗎?因為我女怕數,補習班不行。
(emoji)(emoji)‍♀️
...

https://youtube.com/c/HermanYeung

謝謝!

回覆 carryoncarry 的帖子

有好多,所以小朋友上了中學,基本上機不離身,所以有利有幣.
https://www.youtube.com/watch?v=eFYDpDHQ_js&list=PLFdR0ixZaB5tfPK-kACkWZeuC3bq3KLyg

https://www.youtube.com/watch?v=RzyPGAYooso

https://www.youtube.com/watch?v=g7gJOWAdXVA

https://www.youtube.com/watch?v=N7JPAsld6fw

https://www.bilibili.com/video/BV1fP4y137cU/

女兒中一,數學在超研,英語在學斯,感覺還好,HY Lau講課詼諧有趣。超研教室環境好過學斯

spade 發表於 22-6-22 11:09

女兒中一,數學在超研,英語在學斯,感覺還好,HY Lau講課詼諧有趣。超研教室環境 ...
多謝分享

謝謝各位的分享!(emoji)(emoji)‍♀️

回覆樓主:

想揾私補補底有冇介紹?因為已揾過幾個補習老師,阿仔成績都未有進步

sina60 發表於 22-6-23 16:43
想揾私補補底有冇介紹?因為已揾過幾個補習老師,阿仔成績都未有進步
...
私補我就無,我想揾補習社

kirstyau 發表於 22-6-16 15:26

超研幾好呀!大中二補到依家中四,佢都係數成績中上,想佢 ...
你好, 想問面授同網課 HY LAU 有無分別呢?
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

小艾比 發表於 22-6-25 13:27
你好, 想問面授同網課 HY LAU 有無分別呢?

應該冇,都係錄面授課片, 睇片貴過面授,話因為可以重睇好多次( 一個星期內)。 我女習慣面授,不過睇片好處,HY Lau有時講得快可以回片再睇。
睇片一樣要upload功課,如果冇交,冇下一條片睇。 唯一測驗無限時 一定做到唔使補測

kirstyau 發表於 22-6-25 13:31
應該冇,都係錄面授課片, 睇片貴過面授,話因為可以重睇好多次( 一個星期內)。 我女習慣面授,不過睇片 ...

謝謝回覆, 原來網課是睇片, 我以為係即場ZOOM呀....

想問上堂是HY LAU 教書, 不會間中有學生在課堂上問問題的, 對嗎?

奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

小艾比 發表於 22-6-25 13:48
謝謝回覆, 原來網課是睇片, 我以為係即場ZOOM呀....

想問上堂是HY LAU 教書, 不會間中有學生在課堂上問問 ...

剛問女兒,HY Lau上堂主力教學加即時做數,唔識多數落堂後問,亦可以係IG DM。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊