用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 求教:上機前PCR中左點算
樓主: nicolemummy
go

[英國] 求教:上機前PCR中左點算

回覆樓主:

謝謝各位

nicolemummy 發表於 22-6-8 21:38
謝謝各位

想問下樓主係咪都係買過另一張機票飛返嚟?

中左招後可能好長一段時間驗PCR都係陽性,入境處話如果有醫生文件證明是康復者,可以用快測代替。即係好番要去睇醫生?英國好少睇醫生,可以點做?

我女本身3號機,1號半夜whatsapp 嚟佢中招嘅RAT相,即刻彈起身刨新例,首先叫佢go ahead 去做book咗嘅PCR(我要個PCR嚟claim酒店refund,佢要嚟返香港時上報免打第3針),我預佢兩星期好返,比幾日佢執嘢,就check  兩至3星期後嘅隔離酒店有冇期,好在新加咗兩間隔離酒店都有位,打去airline cancel flight 全退款,再出新飛,之後叫佢定時食藥多休息,得閒book定上機前嘅antigen fit to fly 同交帶佢兩星期後上網做recovery certificate。

回覆 mother904 的帖子

你可以响corona 個website 度搞,唔洗去睇醫生都得

jwmae 發表於 22-6-9 21:18
我女本身3號機,1號半夜whatsapp 嚟佢中招嘅RAT相,即刻彈起身刨新例,首先叫佢go ahead 去做book咗嘅PCR( ...

請問 recovery certificate 去邊個網/邊度做?

jwmae 發表於 22-6-9 21:19
回覆 mother904 的帖子

你可以响corona 個website 度搞,唔洗去睇醫生都得

唔該哂
而家機票勁貴,酒店又冇房,煩到抽筋

回覆樓主:

唔該哂各位

jwmae 發表於 22-6-9 21:18
我女本身3號機,1號半夜whatsapp 嚟佢中招嘅RAT相,即刻彈起身刨新例,首先叫佢go ahead 去做book咗嘅PCR( ...

請問係邊兩間新加嘅酒店?  

我囡原本星期五返, 但佢今日突然話唔舒服, 似中招. 我今日check 定7月酒店俾亞女, 但全部都話full, 十分傍徨

gp811 發表於 22-6-14 17:45

我囡原本星期五返, 但佢今日突然話唔舒服, 似中招. 我今日check 定7月酒店俾 ...
尖沙咀富豪好似係新開隔離酒店。

foxli 發表於 22-6-8 21:30
Book到four points真係冇得輸,竪好,呢間我未買過外賣。

今個月頭先係4point隔離完,d 野好難食喎,同埋d房好細

我囡原本星期五返, 但佢今日突然話唔舒服, 似中招. 我今日check 定7月酒店俾 ...

我都好擔心阿仔呢段時間中,睇吓7月嘅酒店,連文華都 full

kangy 發表於 22-6-14 18:40
今個月頭先係4point隔離完,d 野好難食喎,同埋d房好細

Four Point by Sheraton 我識五個都讚,room size 及食物都好掂

試吓有無死雞執

https://www.facebook.com/groups/1771895029631769/?ref=share

cfs 發表於 22-6-14 19:05
Four Point by Sheraton 我識五個都讚,room size 及食物都好掂

Room size 200 尺除非book suite,野食每人standard唔同,只是分享一星期前experience,不過佢哋送food panda 上房都快gei

kangy 發表於 22-6-14 19:41
Room size 200 尺除非book suite,野食每人standard唔同,只是分享一星期前experience,不過佢哋送food pand ...

200尺非常足夠了,孩子上星期五入住還未離開非常滿意,還未需要叫外賣呢個價錢有呢個質素很好

唔好嚇自己先,阿囡驗左未?真係確診?

謝謝各位
做咗 PCR test, 而家等緊報告.

回覆 jwmae 的帖子

請問係咪一定要好返之後14 日先可以再上機......?
定係只要個PCR test report 係 negative , 就吾駛等14日?  thx

teabag 發表於 22-6-22 12:01
回覆 jwmae 的帖子

請問係咪一定要好返之後14 日先可以再上機......?

要十四日后